Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

13-09-2016 (15:55)

Herstellen wegdek Visartbrug

 

Het wegdek van de Visartbrug in Zeebrugge, tussen de N34 Kustlaan en de N34 Isabellalaan, moet dringend hersteld worden. Ook de steunbalken waarop het wegdek bevestigd is, moeten deels vervangen en/of hersteld worden.

Aannemer Artes-Depret uit Zeebrugge zal in opdracht van MBZ de werkzaamheden uitvoeren.

 

Aanvankelijk zouden ze gebeuren in mei dit jaar, maar ze werden op uitdrukkelijke vraag van het stadsbestuur uitgesteld tot na de zomer om enerzijds de hinder voor het toerisme en anderzijds het conflict met de kusttram te beperken. De frequentie van de kusttram wordt immers vanaf 12 september gehalveerd ten opzichte van de zomerperiode.

Onder normale omstandigheden start de aannemer op maandag 12 september om 6 uur. Het einde is voorzien op maandagochtend 3 oktober om 6 uur. Om de hinder op deze voor het havenverkeer drukke weg zo kort mogelijk te houden, engageert de aannemer zich om per dag 10 uur te werken en dit

6 op 7 (niet op zondag dus). Zo kunnen de werken, die in principe vier weken zouden duren, in normale omstandigheden beperkt worden tot drie weken.

 

Verkeersverloop

De Visartbrug wordt afgesloten voor het wegverkeer. Alle verkeer Ė ook de tram Ė wordt op de Kustlaan in beide richtingen omgeleid via de Kapitein Fryattstraat, over de Strausbrug en via de Hullstraat. Tijdens de werkzaamheden wordt ook de scheepvaart gestremd, waardoor de Strausbrug altijd toegankelijk zal zijn voor het wegverkeer en de tram. Om het draaimanoeuvre van vrachtwagens van de Kustlaan naar de Kapitein Fryattstraat probleemloos te laten verlopen, wordt parkeerverbod ingevoerd in de Kapitein Fryattstraat, tussen de Kustlaan en de Rouaanstraat.

 

Meer info

Aannemer Artes-Depret, Lanceloot Blondeellaan 2, 8380 Zeebrugge, t 050 54 42 31, info@artesdepret.be

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen?

Zijn er problemen in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.), contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge, t 050 44 88 65,

f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular