Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

30-07-2019 (15:46)

Heraanleg Lange Molenstraat

 

De aannemer, RTS Infra bvba uit Zedelgem, start maandag 12 augustus a.s. met de vierde fase van de heraanleg van de Lange Molenstraat. Hij werkt in de zone vanaf de Doornstraat (kruispunt niet inbegrepen) tot aan de Pieter Le Doulxstraat (kruispunt inbegrepen). Hij hoopt deze fase af te ronden eind oktober a.s.

 

Belangrijk bericht voor de bewoners van de Pieter Le Doulxtraat en de Carolus De Vischstraat

Er wordt eerst gestart met de rioleringswerken aan het kruispunt Lange Molenstraat/Pieter Le Doulxstraat. In deze periode zijn de Pieter Le Doulxstraat en de Carolus De Vischstraat afgesloten voor het autoverkeer. Van zodra de riolering is aangelegd, komt er steenslag op het kruispunt zodat de woningen van de Pieter Le Doulxstraat en Carolus De Vischstraat dan opnieuw bereikbaar zijn met de auto. Uiteraard komt er later nog een fase waarin het kruispunt afgesloten wordt om de heraanleg te kunnen uitvoeren.

De voorgestelde ontsluiting van beide straten via de site van De Varens werd niet weerhouden omdat de autoís over de speelplaats zouden moeten rijden, wat onveilig is.

De bewoners plaatsen hun wagen buiten de werfzone tijdens het afsluiten van het kruispunt zodat ze de auto nog kunnen gebruiken tijdens de werkzaamheden.

 

Maatregelen voor het verkeer

De Lange Molenstraat is vanaf de Pieter Le Doulxstraat tot aan de Doornstraat volledig afgesloten voor het verkeer. Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, behouden doorgang.

Er is een omleiding voorzien via de Gistelse Steenweg, de Nieuwe Sint-Annadreef en de Doornstraat (en omgekeerd). Plaatselijk verkeer blijft mogelijk tot aan de werf. Er geldt parkeerverbod waar de aannemer werkt.

 

Garages niet bereikbaar

De oprit of garage, gelegen in de werfzone van de derde fase, is niet bereikbaar. Plaats de wagen tijdig ergens anders.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Onvoorziene omstandigheden, zoals het werkschema van de aannemer of weersomstandigheden, kunnen ervoor zorgen dat de aannemer de werkzaamheden niet op de hierboven vermelde tijdstippen kan aanvangen of beŽindigen.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden

De ophaalwagen van het huisvuil kan niet in de werfzone rijden. Plaats uw vuilniszakken buiten de werfzone, op de dichtstbijzijnde straathoek/plaats waar de ophaaldienst langskomt. Bij de afsluiting van het kruispunt Pieter Le Doulxstraat/Lange Molenstraat moeten de bewoners van de Pieter Le Doulxstraat en de Carolus De Vischstraat hun vuilniszakken plaatsen vůůr het kruispunt van de Lange Molenstraat/Pieter Le Doulxstraat (kant Gistelse Steenweg).

 

Situering werfzone

 

Meer informatie over de werkzaamheden?

Neem contact op met Openbaar Domein, Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge - 050 44 85 85 - wegendienst@brugge.be

Deze dienst is open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Een overzicht van alle wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be (rubriek Leven & Mobiliteit > Mobiliteit & Verkeer -> Wegwerkzaamheden) en op www.bruggebereikbaar.be.

 

Volgende fasen heraanleg

  • fase 5: Bosdreef: de huisnummers 1 tot 27 (met zijstraat aan nummer 15 naar Lange Molenstraat)
  • fase 6: Bosdreef 27 met zijstraat naar Lange Molenstraat tot Gistelse Steenweg

 

Compensatie voor handelaars

Bij het plannen van werkzaamheden op het openbaar domein proberen we de hinder voor handelaars zoveel mogelijk te beperken. Toch is hinder in bepaalde periodes soms onvermijdelijk.

Als de werkzaamheden de toegang tot uw vestiging ernstig bemoeilijken, kunt u onder bepaalde voorwaarden een hinderpremie krijgen van de Vlaamse overheid. De hinderpremie is er voor kleine ondernemingen en richt zich op winkeliers, horeca en diensten waarbij ter plaatse een persoonlijk en direct klantencontact is.

De Vlaamse overheid bepaalt zelf welke handelaars aan de voorwaarden voldoen. Als u in aanmerking komt, krijgt u voor de start van de werkzaamheden een brief van deze overheid. Met deze brief vraagt u een hinderpremie of een sluitingspremie (hinderpremie B) aan via www.vlaio.be/hinderpremie. Doe dit binnen 60 dagen na de datum van de brief en voor de geplande einddatum van de werkzaamheden. U kunt de sluitingspremie op zijn vroegst op de startdatum van de werkzaamheden en uiterlijk op de startdatum van een sluitingsperiode aanvragen.

Voor meer info, neemt u contact op met de Vlaamse Overheid, Agentschap Innoveren en Ondernemen

Of bekijk het videofilmpje op Youtube: https://youtu.be/C7z9YHTbRSo

 

Plan

U kan het plan van deze heraanleg bekijken:

  • www.brugge.be/plannen> Sint-Andries > Lange Molenstraat en Bosdreef
  • Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge
    (050 44 80 00) Ė open maandag en dinsdag van 8.30 tot 17.00 uur, woensdag van 8.30 tot 20.00 uur, donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur, zondag gesloten.
  • Gemeenteafdeling Sint-Andries, Gistelse Steenweg 524, 8200 Brugge - t 050 72 70 40
    open van ma. tot vr. 8.30 - 12.30 uur; di. 14 uur - 18 uur; wo. 14 uur - 16 uur; za. 9 uur - 11.45 uur - bevolking.sint-andries@brugge.be

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen

Bij problemen op het vlak van bereikbaarheid neemt u contact op met de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge, t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular