Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

22-02-2013 (13:38)

Herstel wegdek kruispunt Komvest - Walweinstraat

 

Stad Brugge en de Vlaamse overheid gaven de nv Tibergyn uit Gullegem de opdracht het wegdek van het kruispunt Komvest – Walweinstraat, met inbegrip van de ring R30, te herstellen en te voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Onder normale omstandigheden voert de aannemer dit uit van 4 tot 8 maart.

 

Het verkeer op de ring R30 vanuit de richting Koningin Elisabethlaan wordt omgeleid via de Warandebrug en het Fort Lapin richting Dampoort. Het verkeer vanuit de richting Langerei – Julius en Maurits Sabbestraat - Calvariebergstraat volgt de omleiding in omgekeerde richting. Voetgangers kunnen steeds door, de fietsers kunnen de fietspaden langs de ring en het dolomietpad langs de Komvest blijven gebruiken.

 

De Walweinstraat (tussen  Calvariebergstraat en de ring) en de Komvest (eveneens tussen de Calvariebergstraat en de ring) worden doodlopend tegenaan het kruispunt. Plaatselijk verkeer blijft er steeds mogelijk.

 

De bussen van De Lijn (lijn 14 – Sint-Jozef), komend vanaf het centrum, slaan op het einde van de Julius en Maurits Sabbestraat rechtsaf de Calvariebergstraat in om via de Komvest richting Dampoort te rijden. Via het Fort Lapin sluiten ze dan ter hoogte van de Havenstraat terug aan op hun vertrouwde route. Komend vanuit de richting Sint-Jozef volgen ze dezelfde omleiding in omgekeerde richting. In beide rijrichtingen wordt de halte ‘Komvest’  vervangend gehouden in de Komvest zelf, tegenaan het kruispunt met de Calvariebergstraat.

 

De stad Brugge vraagt u begrip te tonen voor de hinder die u door de werkzaamheden ondervindt. Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de  Dienst Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 2, 8000 Brugge  (t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular