Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

25-02-2013 (10:41)

Werkzaamheden nutsleidingen, vernieuwen voetpad, boordstenen en greppels Grote Moerstraat

 

Eind vorig jaar kondigden wij werkzaamheden aan in de Grote Moerstraat, in het gedeelte tussen de Gistelse Steenweg en de Zandstraat.

 

De BVBA Verkinderen uit Eernegem kreeg nu opdracht van de Stad Brugge om deze werkzaamheden uit te voeren en zal, zonder onvoorziene (weers)omstandigheden), op maandag 4 maart van start gaan met de opbraak van de voetpaden, greppels en boordstenen.  De opritten blijven in deze fase nog behouden.

 

Op dinsdag 5 maart kunnen de nutsmaatschappijen dan van start gaan.

Er zal van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om een aantal nutsleidingen in de straat te vernieuwen.  De nutsmaatschappijen hebben hun leidingen nagezien en zowel door Eandis als door Belgacom zijn er werken nodig. Beide nutsmaatschappijen werken met dezelfde aannemer. 

Eandis voorziet werken aan de openbare verlichting en brengt de laagspanning ondergronds. Het verwijderen van de gasleiding in de rijweg wordt op een later tijdstip bekeken in het dossier onderhoud van asfaltwegen.

Belgacom legt een nieuwe leiding aan.

Voor deze werkzaamheden - verwijderen van de oude leidingen, aanleg van de nieuwe leidingen en de overkoppeling naar de woningen - zijn in totaal een 6-tal weken voorzien.

 

Op 22 april zal de BVBA Verkinderen dan met de eigenlijke heraanleg van de voetpaden (grijze betonstraatstenen 22/22/8), de boordstenen en de greppels starten. Hiervoor zijn er

20 werkdagen voorzien.  Als alles dus volgens schema verloopt zijn de werkzaamheden achter de rug rond half mei 2013.

 

Verkeer

In het gedeelte van de Grote Moerstraat tussen de Gistelse Steenweg en de Zandstraat zal er enkel plaatselijk verkeer voor de bewoners toegelaten worden. 

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Oud-Strijderslaan.      

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden, enz…. kunnen roet in het eten gooien.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

 

Garages niet bereikbaar

Waar de aannemer werkt, is het mogelijk dat garages/opritten tijdelijk onbereikbaar worden. Denk eraan om uw wagen tijdig ergens anders te plaatsen.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen over de uitvoering kan u terecht bij de stedelijke Wegendienst, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (t 050 44 85 85).

 

Voor meer inlichtingen over de nutsleidingen neemt u contact op met de betrokken diensten:

 

 

  • gas en elektriciteit : Eandis – dienst studies en aanleg - dossieradministratie (t 078 35 35 34)
  • telefoon: Belgacom: t 800 22.800 of in de Teleboetieks in de Rijselstraat 1, 8200 Sint‑Michiels of in de Noordzandstraat 60, 8000 Brugge.

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de dienst Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 2, 8000 Brugge
(t 050 44 88 65, F 050 44 88 69,  verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular