Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

15-03-2013 (12:15)

Herstellingswerkzaamheden wegdek Vrijdagmarkt

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid gaf opdracht aan de NV Tibergyn uit Gullegem om dringende herstellingswerkzaamheden uit te voeren aan het wegdek van de Vrijdagmarkt.  Er moet gewerkt worden aan de busstrook en aan de naastgelegen rijstrook voor autoís.

 

Onder normale (weers)omstandigheden starten de werkzaamheden op maandag 25 maart.  Ze zullen beŽindigd zijn tegen vrijdag 29 maart (opbouw wielerwedstrijd Ronde van Vlaanderen).

 

Verkeersverloop en maatregelen

Het verkeer komende vanuit de Noordzandstraat en de Hoefijzerlaan kan niet via de Vrijdagmarkt naar de Hauwerstraat, de Boeveriestraat of de Unescorotonde.

Het verkeer met bestemming Assebroek/Sint-Kruis rijdt via de Smedenstraat, de Kegelschoolstraat/Zwijnstraat of de Hendrik Consciencelaan om de Hauwerstraat/Unescorotonde te bereiken.

Het verkeer met bestemming Sint-Andries/Sint-Michiels neemt de Smedenstraat richting Hendrik Consciencelaan ofwel richting Gistelse Steenweg/Torhoutse Steenweg/Stationslaan. Deze bestuurders kunnen vanzelfsprekend ook de Hoefijzerlaan en Bevrijdingslaan nemen richting Sint-Andries/Sint-Michiels.

 

 

Alle zwaar vervoer (+ 3.500 kg) met uitzondering van plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de Hoefijzerlaan. Dit zwaar verkeer met bestemming Assebroek/Sint-Kruis maakt gebruik van de Bevrijdingslaan, de Waggelwaterstraat en de Dirk Martensstraat om terug te draaien naar de Bevrijdingslaan en de Hoefijzerlaan en om dan via de tunnel in de richting van de Unescorotonde/Sint-Kruis/Assebroek te rijden.

 

Voetgangers en fietsers

Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder van de werken.

 

De Lijn

De Lijn kan blijven gebruik maken van de Vrijdagmarkt, wat de stadsbussen betreft. Grotere bussen, komende van de Hoefijzerlaan, rijden via de tunnel onder ít Zand naar de Unescorotonde en draaien daar terug naar het busstation aan het Concertgebouw.  Voor meer informatie over de trajectwijzigingen van De Lijn : t 070 220 200

 

Parkeren

Het is tijdens de werkzaamheden verboden om stil te staan of te parkeren aan de Vrijdagmarkt.  Dit verbod wordt ingevoerd om de stadsbussen de mogelijkheid te geven om verder via de parkeerzones langs de Vrijdagmarkt te blijven rijden naar het busstation aan het Concertgebouw.

De laad- en loszones voor de autocarreizigers aan de Vrijdagmarkt zullen niet bruikbaar zijn. 

Autocars komende van de Bevrijdingslaan rijden via de tunnel rechtstreeks door naar de autocarparking aan de Bargeweg.

Leveringen ter plaatse blijven wel mogelijk.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden, enzÖ. kunnen roet in het eten gooien.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de dienst Verkeers≠belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 2, 8000 Brugge
(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69,  verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular