Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

26-03-2013 (09:55)

Vervangen riolering op het kruispunt Nieuwe Gentweg – Jakobinessenstraat – Garenmarkt

 

Aansluitend op de werkzaamheden die Eandis uitvoert aan de nutsleidingen, gaven we de bvba Verkinderen Aannemingen uit Eernegem de opdracht de verouderde riolering op het kruispunt Nieuwe Gentweg – Jakobinessenstraat – Garenmarkt te vervangen. Meteen maken we van de gelegenheid gebruik het wegdek met dezelfde kasseien op die manier terug te plaatsen dat de afwatering gebeurt via het midden van de rijweg. Zo blijft er ook geen water meer in de greppels staan aan de kant van de huizen, met het gevaar dat het verkeer er in rijdt en de gevels besmeurt.

 

Onder normale omstandigheden voert de aannemer zijn taak uit vanaf maandag 8 april. Het einde van de werkzaamheden – uithardingstijd van het herlegde wegdek inbegrepen – is voorzien tegen 12 april.

 

Het verkeersverloop tijdens die werken is nagenoeg hetzelfde als in de laatste fase van de werkzaamheden aan de nutsleidingen.

 

Het kruispunt van de Nieuwe Gentweg met de Garenmarkt en de Jakobinessenstraat wordt grotendeels voor het verkeer onderbroken. Het éénrichtingsverkeer in de Nieuwe Gentweg, tussen de Schaarstraat/Gentpoortstraat en de Jakobinessenstraat, en in de Jakobinessenstraat zelf wordt tijdelijk opgeheven. Voor de voetgangers – en fietsers die afstappen – wordt ter hoogte van de werkzaamheden een veiligheidsdoorgang gemaakt op het trottoir op de hoek van de Nieuwe Gentweg en de Garenmarkt.

 

 

Het verkeer vanuit de richting Wollestraat of Katelijnestraat/Dijver wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Braambergstraat – Predikherenstraat – Freren Fonteinstraat en Schaarstraat richting Gentpoort. Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleiding.

 

Het verkeer dat toch vanuit de Garenmarkt komt met bestemming Gentpoort rijdt dan richting Katelijnestraat en via de Oude Gentweg naar de Gentpoort.

 

Het gedeelte van de Nieuwe Gentweg tussen de Werkhuisstraat en de Garenmarkt blijft ook vanuit de Werkhuisstraat bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

 

Wij vragen u begrip te tonen voor de hinder die u door de werkzaamheden ondervindt. Zijn
er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de
Dienst Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 2, 8000 Brugge
(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular