Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

26-03-2013 (09:57)

Oprichten torenkraan Katelijnestraat

 

In het kader van het nieuwbouwproject voor het pand Katelijnestraat 7 – tegenaan de Kastanjeboomstraat – zal de firma Himpe uit Loppem overgaan tot het plaatsen van een torenkraan. Onder normale omstandigheden gebeurt dit op woensdag 3 april. De werkzaamheden duren hoogstens één werkdag. Dit werk was oorspronkelijk gepland voor 20 februari, maar door een technisch probleem kon dit toen niet uitgevoerd worden.

 

Tijdens de opbouw van de kraan wordt de Katelijnestraat voor het doorgaand verkeer onderbroken vanaf het kruispunt met de Walstraat/Nieuwe Gentweg. Plaatselijk (bedienings)verkeer blijft mogelijk. Voetgangers – en fietsers die afstappen – mogen wel nog door via het voetpad aan de overzijde van de werf. Het overige verkeer wordt omgeleid via de Oude Gentweg.

 

Bestemmingsverkeer voor de Dijver, de Eekhoutstraat, de Rozenhoedkaai… komt de stad best binnen via de Zuidzandstraat. Deze omleiding wordt overigens reeds aanbevolen met  de nodige signalisatie vanaf de ring.

 

Om de bediening van de handelszaken tussen de Kastanjeboomstraat en de Gruuthuusestraat mogelijk te maken, wordt in dit gedeelte tweerichtingsverkeer toegelaten.

 

De bussen van De Lijn – lijn 1 Ver-Assebroek – zullen tijdelijk de Katelijnestraat niet inrijden maar volgen de ring tot op ’t Zand en rijden verder via de Zuidzandstraat en de Steenstraat naar de Markt. De halte Katelijnepoort  wordt vervangend gehouden op de ring, de haltes Begijnhof, O.L.V. kerk  en Simon Stevinplein  worden tijdelijk niet bediend.

 

Wij vragen u begrip te tonen voor de hinder die u door de werkzaamheden ondervindt. Zijn
er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de
Dienst Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 2, 8000 Brugge
(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular