Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

28-03-2013 (12:28)

Torhoutse Steenweg, tussen Expresweg en rond punt Koningin Astridlaan, tijdelijk opengesteld voor het verkeer vanaf 29 maart.

 

De Vlaamse overheid, Agentschap Wegen en Verkeer, voert verbeteringswerken uit aan de Torhoutse Steenweg, tussen de Expresweg en de Koningin Astridlaan.

 

Aannemer Devriese uit Lichtervelde wilde zijn opdracht afronden vóór het Paasverlof maar de barre weersomstandigheden hebben de werken vertraagd waardoor de definitieve afwerking pas nà het Paasverlof kan plaatsvinden. Het is immers nu nog te koud om asfalt aan te brengen.

 

Tijdelijke openstelling

De Torhoutse Steenweg krijgt op 29 maart a.s. een voorlopige wegmarkering zodat de steenweg voorlopig kan opengesteld worden voor het doorgaand verkeer.

 

Definitieve afwerking

Als het weer het toelaat, wordt in de week van 15 april a.s. de toplaag op de rijweg en de definitieve wegmarkering aangebracht. Het is hiervoor noodzakelijk om de Torhoutse Steenweg, tussen de Expresweg en de Koningin Astridlaan, te onderbreken en dit voor een 3-tal dagen.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden, enz…. kunnen roet in het eten gooien.

 

Verkeersverloop tijdens de definitieve afwerking van de Torhoutse Steenweg

De Torhoutse Steenweg, tussen de Expresweg en de Koningin Astridlaan, wordt volledig voor het verkeer onderbroken, behalve voor fietsers en voetgangers.

 

Waar de aannemer werkt, zijn garages/opritten onbereikbaar. Plaats de wagen tijdelijk ergens anders. Er geldt ook parkeerverbod in de werfzone.

Het éénrichtingsverkeer in de Graaf Pierre de Brieylaan, tussen de Koningin Astridlaan en de Torhoutse Steenweg, wordt tijdelijk opgeheven.

 

Het verkeer volgt een omleiding:

 

  • uit de richting van Torhout via de Koningin Astridlaan, de Expresweg en de Torhoutse Steenweg
  • uit de richting van Brugge-centrum via de Expesweg, de Koningin Astridlaan en de Torhoutse Steenweg

Alle zijstraten die uitmonden op de Torhoutse Steenweg worden doodlopend. Het rond punt aan de Koningin Astridlaan blijft verder bruikbaar voor het verkeer komende van de Torhoutse Steenweg, kant Zedelgem, voor het verkeer komende van de Koning Leopold III-laan en de Koningin Astridlaan.

De handelszaken en de woningen blijven bereikbaar te voet of met de fiets.

 

Toelevering en bevoorrading handelszaken

De handelaars maken voor de organisatie van de toelevering en bevoorrading van hun handelszaak concrete afspraken met de werftoezichter van de Vlaamse overheid, aanwezig op de werf.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats de vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

 Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de dienst Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 2, 8000 Brugge (t 050 44 88 65, F 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).

 


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular