Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

08-04-2013 (12:07)

Asfaltering Torhoutse Steenweg

 

De Vlaamse overheid, Agentschap Wegen en Verkeer, heeft recent verbeteringswerken uitgevoerd in de Torhoutse Steenweg, tussen de Expresweg en de Koningin Astridlaan. Aannemer Devriese uit Lichtervelde wilde zijn opdracht afronden vóór het paasverlof maar het winterweer besliste hier anders over waardoor de definitieve afwerking niet kon uitgevoerd worden binnen de vooropgestelde termijn. Om asfalt aan te brengen, is een bepaalde temperatuur noodzakelijk.

Sinds 29 maart jl. is de Torhoutse Steenweg tijdelijk opengesteld voor het verkeer.

 

Onderbreking voor aanbrengen toplaag op rijweg in de week van 15 april a.s.

De Torhoutse Steenweg, tussen de Expresweg en de Koningin Astridlaan, moet volledig onderbroken worden voor het verkeer om de toplaag en de definitieve markeringen op de rijweg te kunnen aanbrengen.

De uitvoering is voorzien in de week van 15 april a.s. op voorwaarde dat het niet regent én niet te koud is. De onderbreking neemt maximum 3 werkdagen in beslag.

 

Verkeersverloop

De Torhoutse Steenweg, tussen de Expresweg en de Koningin Astridlaan, wordt volledig voor het verkeer onderbroken, behalve voor fietsers en voetgangers.

Waar de aannemer werkt, zijn garages/opritten onbereikbaar. Plaats de wagen tijdelijk ergens anders. Er geldt ook parkeerverbod in de werfzone.

Het éénrichtingsverkeer in de Graaf Pierre de Brieylaan, tussen de Koningin Astridlaan en de Torhoutse Steenweg, wordt tijdelijk opgeheven.

Het verkeer volgt een omleiding:

 

  • uit de richting van Torhout via de Koningin Astridlaan, de Expresweg en de Torhoutse Steenweg
  • uit de richting van Brugge-centrum via de Expesweg, de Koningin Astridlaan en de Torhoutse Steenweg

 

Alle zijstraten die uitmonden op de Torhoutse Steenweg worden doodlopend. Het rond punt aan de Koningin Astridlaan blijft verder bruikbaar voor het verkeer komende van de Torhoutse Steenweg, kant Zedelgem, voor het verkeer komende van de Koning Leopold III-laan en de Koningin Astridlaan.

De handelszaken en de woningen blijven bereikbaar te voet of met de fiets.

 

Toelevering en bevoorrading handelszaken

De handelaars maken voor de organisatie van de toelevering en bevoorrading van hun handelszaak concrete afspraken met de werftoezichter van de Vlaamse overheid, aanwezig op de werf.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen over de uitvoering kan u terecht bij de Vlaamse overheid, Agentschap Wegen en Verkeer, Regiepost Loppem, Koning Albert I-laan 293, 8200 Brugge – 050 40 49 00. De heer ing. Jeroen Bonte geeft u graag meer info.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de dienst Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge (t 050 44 88 65, F 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).

 

Respecteer de werf !

De rijweg wordt tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk afgesloten, om te verhinderen dat die toch bereden wordt. We vragen u de werfsignalisatie te respecteren om schade aan het eigen voertuig en aan de werf te vermijden.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular