Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

24-05-2013 (08:57)

Rioleringswerken en heraanleg Gustave Vincke-Dujardinstraat, de Emmanuel de Neckerestraat en de Baron Joseph Ryelandtstraat

 

Gustave Vincke-Dujardinstraat, de Emmanuel de Neckerestraat en de Baron Joseph Ryelandtstraat : rioleringswerken en heraanleg starten op 3 juni

Werken nutsleidingen

 

Wanneer

De start was op 25 maart en de werken duren vermoedelijk tot aan het bouwverlof (midden juli a.s.). Er wordt kant per kant gewerkt en op enkele plaatsen moet de rijweg gedwarst worden.

 

Verkeersverloop

Waar de nutsmaatschappijen werken, geldt parkeerverbod. Plaatselijk verkeer in de straat blijft mogelijk. Tijdens de werken aan de nutsleidingen kan de ophaalwagen voor het huisvuil de straat normaal bedienen.

 

Rioleringswerken en heraanleg fase 1 start 3 juni

 

Fasering

 

De rioleringswerken en heraanleg zijn voorzien in fasen:

 

Fase 1:

 

- Baron Joseph Ryelandtstraat, tussen Lauwerstraat en Emmanuel de Neckerestraat (kruispunt inbegrepen)

- Emmanuel de Neckerestraat, vanaf de Baron Joseph Ryelandtstraat tot halfweg de in- en uitrit van de ondergrondse parkeergarage van het Ministerie van FinanciŽn in de Emmanuel de Neckerestraat

 

Fase 2:

 

- Gustave Vincke-Dujardinstraat, tussen de Leopold I-laan en de Emmanuel de Neckerestraat (kruispunt niet inbegrepen

- Baron Joseph Ryelandtstraat, tussen de Emmanuel de Neckerestraat en de Gustave Vincke-Dujardinstraat

 

Fase 3:

 

- Emmanuel de Neckerestraat, vanaf halfweg de in- en uitrit ondergrondse parkeergarage van het Ministerie van FinanciŽn tot aan de Gustave Vincke-Dujardinstraat (kruispunt inbegrepen)

- Gustave Vincke-Dujardinstraat, vanaf de Emmanuel de Neckerestraat tot aan de Scheepsdalelaan

 

Fase ťťn neemt een aanvang op 3 juni en de aannemer, RTS bvba uit Zedelgem, zou de totale heraanleg willen afronden eind oktober a.s.

U mag van ons nŗ het bouwverlof nog een meer concrete timing verwachten voor de uitvoering van de heraanleg.

 

Verkeersverloop

Waar de aannemer werkt, is de straat volledig voor het verkeer onderbroken. Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, kunnen altijd de straat bereiken. Er geldt parkeerverbod en de garages zijn niet bereikbaar.

Naargelang de vordering van de fasen van de werkzaamheden kan het verkeer omrijden via de Leopold I-laan, Scheepsdalelaan, Lauwerstraat.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

 

Met vragen over de rioleringswerken en heraanleg kan u terecht bij de stedelijke Wegendienst, Hoogstraat 37, 800 Brugge (t 050 44 85 85).

 

Plan

U kan het plan inkijken in de Communicatiedienst, Burg 11, 8000 Brugge Ė

t 050 44 80 00. Open van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 12.30 u. en van 14 u. tot 18 u. Op zaterdag van 9 u. tot 12 u. (niet in juli en augustus).

 

U kunt via de website van de stad Brugge ook het plan met de heraanleg van de Gustave Vincke-Dujardinstraat, de Emmanuel de Neckerestraat en de Baron Joseph Ryelandtstraat bekijken: ga naar www.brugge.be/plannen> Gustave Vincke-Dujardinstraat, de Emmanuel de Neckerestraat en de Baron Joseph Ryelandtstraat

 

Compensatie voor handelaars

Indien u als handelaar, omwille van deze wegwerkzaamheden uw zaak minstens 8 dagen moet sluiten, kunt u een hinderattest krijgen met het oog op de aanvraag om een tegemoetkoming bij het Participatiefonds.

 

Voor meer info omtrent andere compensatiemaatregelen, kan men terecht bij de dienst Lokale Economie van de stad Brugge, Oostmeers 17, 8000 Brugge (t 050 44 46 70) of neem een kijkje op www.brugge.be/hinder waar men tevens online een hinderattest kan aanvragen.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de dienst Verkeers≠belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 2, 8000 Brugge (t 050 44 88 65, F 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular