Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

30-07-2013 (16:33)

Asfalteringswerken ring R30 ter hoogte van de Baron Ruzettelaan/Katelijnepoort

 

De Vlaamse overheid, Agentschap Wegen en Verkeer, gaf de nv De Vriese uit Koolskamp de opdracht de ringlaan R30 ter hoogte van het kruispunt met de Baron Ruzettelaan af te frezen en te voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Onder normale omstandigheden voert de aannemer zijn taak uit van 26 tot 31 augustus.

 

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden de eigenlijke werken ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd, meer bepaald tussen 19 u. en 6 u. De Baron Ruzettelaan wordt ter hoogte van de ring onderbroken. Het verkeer op de ring beschikt ter hoogte van de werken over slechts één rijstrook per rijrichting. Tijdens de werken worden de verkeerslichten op oranje knipperlicht gezet. Vanaf 6 u. werken ze terug normaal. De snelheid wordt voor de volledige duur van de werken beperkt tot 30 km/uur.

 

De werkzaamheden worden reeds vanop grote afstand aangekondigd. Het verkeer van meer dan 3,5 ton wordt ter hoogte van Steenbrugge brug omgeleid via de Vaartdijkstraat. Het verkeer op de Baron Ruzettelaan wordt omgeleid via de verscheidene zijstraten. Het verkeer van de Vestingstraat wordt omgeleid via de Edward de Denestraat en omgekeerd.

 

Kant binnenstad wordt het verkeer ter hoogte van de Katelijnestraat omgeleid via de Bargeweg en/of de Gentpoortvest. Voetgangers –en fietsers die afstappen – kunnen steeds de ring dwarsen.

 

De bussen van De Lijn (lijnen 2 – Sint-Lucas en 20/21 – Oostkamp) kunnen, komend van het station, steeds hun normale reisroute volgen gezien de rijstrook voor het rechts afslaand verkeer steeds vrij blijft. Op de terugweg volgen ze vanaf 18 u. een aangepast traject. Lijnen 20 en 21 komend van Oostkamp rijden via Steenbrugge en de Spoorwegstraat naar het station. Alle haltes op de Baron Ruzettelaan komen dus te vervallen.
Lijn 2, komend van Sint‑Lucas, verlaat de Weidestraat via de Leliestraat en rijdt verder via de Gulden‑Peerdenstraat en de Generaal Lemanlaan naar het station. De halte De Lelie  wordt vervangend gehouden in de Weidestraat net voor de aansluiting met de Leliestraat. De haltes Wagner  en Ter Lake  worden niet bediend.

 

De stad Brugge vraagt u begrip te tonen voor de hinder die u door de werkzaamheden ondervindt. Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Dienst Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge (t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).

 

Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be rubriek Wonen & Leven -> Wegwerkzaamheden.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular