Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

31-07-2013 (09:00)

Kabel- en sleufwerken in de dorpskern van Sint-Michiels

 

BVBA Akin uit Gent voerde enige tijd terug in opdracht  van Eandis nutswerkzaamheden uit in de dorpskern van Sint-Michiels.

Aansluitend daarop worden er op 3 locaties in Sint-Michiels kabel- en sleufwerken (versterking middenspanning - elektriciteit) uitgevoerd.

 

Onder normale (weers) omstandigheden starten de werkzaamheden op maandag 5 augustus. Het einde is voorzien tegen 30 augustus.

 

Fasering

 • Fase 1 - Koningin Astridlaan (vanaf de school Immaculata tot aan de Veldstraat).
  uitvoering vanaf 5 tot 9 augustus (één week).
 • Fase 2 - Spoorwegstraat (vanaf de scheiding ter hoogte van het nummer 46-Syntra West tot aan Ter Groene Poorte).
  uitvoering vanaf 5 tot 24 augustus.
 • Fase 3 - doorsteek Leiselestraat ter hoogte van de Dorpsstraat en herstel van het verkeersplateau (prefabelementen kant Dorpsstraat/kerkhof).
  uitvoering vanaf 19 augustus (duur 3 à 4 dagen).

Verkeersverloop en maatregelen

 • Tijdens fase 1 wordt er in het trottoir gewerkt. De auto's hebben vrije doorgang op de rijbaan.
 • Tijdens fase 2 wordt er gewerkt in het trottoir maar omwille van de werfzone en de veiligheidsdoorgang voor de fietsers en de voetgangers wordt het autoverkeer er geregeld met driekleurige verkeerslichten. Het autoverkeer gebeurt er afwisselend over één rijstrook. Tweerichtingsverkeer blijft dus mogelijk.
 • Tijdens fase 3 wordt een doorsteek uitgevoerd en worden ondertussen de prefabelementen aan het verkeersplateau (kant kerkhof Sint-Michiels) hersteld.
  - Autoverkeer in de Leiselestraat, komende vanuit de richting van Ten Briele, rijdt op het plateau rechtsaf naar de Dorpsstraat en rijdt via de Groene-Poortdreef terug naar de Dorpsstraat, voorbij het kerkhof.
  - Verkeer komende vanuit de richting van Sint-Michiels (kerk) rijdt via de Vijverhoflaan en de Baron de Serretstraat naar de Leiselestraat.

Maatregelen voor de fietsers

 • Fases 1 en 2 : voetgangers en fietsers maken naast de werfzone gebruik van een veiligheidsdoorgang.
 • Fase 3: voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder.

 

Parkeren

Er worden parkeermaatregelen getroffen in de Koningin Astridlaan om een werfzone en de veiligheidsdoorgang voor de fietsers te creëren.

In de Dorpsstraat wordt er parkeer- en stilstaanverbod ingevoerd voor een vlotte doorstroming van het verkeer.

 

De Lijn

Lijnen 7 & 17

De bussen rijden in beide richtingen om via de Vijverhoflaan.

Afgeschafte haltes: Brugge – ‘Vijverhoflaan’, ‘Casenbroot’, ‘Walakker’ en ‘Baron de Serret’.

Vervangingshaltes: Brugge – ‘Vijverhoflaan’ in de Vijverhoflaan in de buurt van het kruispunt met de Dorpsstraat. Brugge – ‘Baron de Serret’ in de Vijverhoflaan in de buurt van het kruispunt met de Baron de Serretstraat.

Voor meer informatie over de trajectwijzigingen van De Lijn : t 070 220 200.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden, enz…. kunnen roet in het eten gooien.

 

Garages niet bereikbaar

Waar de aannemer werkt, is het mogelijk dat garages/opritten tijdelijk onbereikbaar worden. Denk eraan om uw wagen tijdig ergens anders te plaatsen.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de dienst Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge (t 050 44 88 65, F 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular