Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

07-11-2013 (16:45)

Kabel- en sleufwerken Waggelwaterstraat, Lieven Bauwensstraat en omgeving

 

Eandis gaf opdracht aan AKIN BVBA uit Gent om kabel- en sleufwerken uit te voeren in de Waggelwaterstraat, de Lieven Bauwensstraat en omgeving.

 

Onder normale (weers)omstandigheden starten de werkzaamheden op 18 november.  Het einde is voorzien rond 6 december.  Er wordt gewerkt in 3 fasen op volgende locaties :

 

Fase 1 van 18 tot en met 22 november

Waggelwaterstraat tussen de Houtkaai en de Lieven Bauwensstraat – kant even nummers – gelijkgrondse berm.  Het verkeer behoudt zijn doorgang.

Voor de voetgangers en fietsers wordt er een veiligheidsdoorgang gecreëerd.

 

Fase 2 van 25 tot en met 29 november

Lieven Bauwensstraat tussen huisnummer 25 en de Waggelwaterstraat – kant oneven nummers – gelijkgrondse berm. Het verkeer behoudt zijn doorgang.

Ook voetgangers en fietsers behouden hun doorgang.

 

Fase 3 van 2 tot en met 6 december

Waggelwaterstraat tussen de Lieven Bauwensstraat en de Bevrijdingslaan – kant even nummers – gelijkgrondse berm en de Bevrijdingslaan tussen de Waggelwaterstraat en de Leopold I-laan kant Fosterpark – trottoir en fietspad.

Het verkeer in de Bevrijdingslaan behoudt zijn doorgang. Tegenaan de spoorwegbrug moet het verkeer op één rijstrook komen, namelijk de linkerrijstrook. De afrit Waggelwater ter hoogte van de garage Cocquyt wordt tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De industriezone Waggelwater blijft bereikbaar via de volgende afrit (vroegere garage Mercedes).

Voetgangers en fietsers volgen een wegomlegging via het Fosterpark. Ter hoogte van de spoorwegbrug wordt voorzien in een veiligheidsdoorgang op de rechterrijstrook van de Bevrijdingslaan.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden, enz…. kunnen roet in het eten gooien.

 

De Lijn

De bussen van de Lijn (lijn 23) ondervinden geen hinder door deze werkzaamheden.

 

Garages niet bereikbaar

Waar de aannemer werkt, is het mogelijk dat garages/opritten tijdelijk onbereikbaar worden. Denk eraan om uw wagen tijdig ergens anders te plaatsen.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen over de uitvoering kan u terecht bij Eandis – dienst studies en aanleg - dossieradministratie (t 078 35 35 34).

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de dienst Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge (t 050 44 88 65, F 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be ).


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular