Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

13-11-2013 (11:28)

Eerste reeks asfalteringswerken Malehoek Zuid-West

 

De werkzaamheden in de wijk Malehoek Zuid-West liepen, onder meer door de barre weersomstandigheden in het voorjaar, nogal wat vertraging op. We willen u dan ook een overzicht geven van de gewijzigde planning.

 

Vanaf maandag 18 november start de aannemer met het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag in achtereenvolgens de Raadsherenlaan, de Poortersstraat, de Schepenbankstraat en de Klerkenstraat.  Deze werkzaamheden zijn zeer weersafhankelijk: er kan slechts asfalt gegoten worden bij voldoende droog weer. Tijdens de werken is er uiteraard geen verkeer mogelijk en wordt er parkeerverbod ingevoerd. Voetgangers – en fietsers die afstappen – kunnen steeds de voetpaden blijven gebruiken.

 

Mochten de werkzaamheden goed opschieten, dan zal de aannemer aansluitend ook de parkeerstrook van de Malehoeklaan affrezen en herasfalteren, en dit vanaf de Moerkerkse Steenweg tot aan de Brieversweg. Tijdens deze werken wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Malehoeklaan, met toegelaten rijrichting van de Moerkerkse Steenweg naar de Brieversweg toe. Voor de fietsers uit de andere rijrichting wordt een veiligheidsdoorgang voorzien op de rechter rijstrook. Het overige verkeer uit de Brieversweg met bestemming Moerkerkse Steenweg volgt een bewegwijzerde omleiding via de Pijpeweg.

 

Het einde van deze werkzaamheden is voorzien tegen 6 december. Het afwerken van de Schoutstraat, de Forestiersstraat, de Twaalf Gemeten en Stoppelbilk zal wellicht pas in het voorjaar van 2014 kunnen uitgevoerd worden. De aannemer mikt hiervoor op begin maart.

 

Wij vragen u begrip te tonen voor de hinder die u door de werkzaamheden ondervindt. Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Dienst Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge (t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular