Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

31-03-2014 (15:23)

Spoorwegstraat vanaf paasvakantie 1 maand onderbroken

 

Spoorwegstraat bij minirotonde Balkonrotonde vanaf paasvakantie gedurende 1 maand onderbroken voor autoverkeer

 

De werkzaamheden aan de Balkonrotonde gaan nog steeds als een vaart. In april werkt de aannemer aan de definitieve aansluiting van de rijweg in de Spoorwegstraat op de mini-rotonde voor het Kamgebouw. Deze minirotonde zal toegang geven tot de Kiss & Ride zone en het mogelijk maken om van de Balkonrotonde te rijden tot in de Spoorwegstraat of omgekeerd, of om er te draaien en terug te rijden in de richting vanwaar men kwam. De aannemer heeft hiervoor 30 kalenderdagen nodig.

 

Om de hinder voor de schoolgangers zo veel mogelijk te beperken, is ervoor gekozen om de werkzaamheden te laten starten vanaf het begin van de paasvakantie. Concreet betekent dit vanaf maandag 7 april t.e.m. dinsdag 6 mei 2014.

 

Door de werkzaamheden wordt de Spoorwegstraat ter hoogte van het Kamgebouw voor alle autoverkeer uit de 2 rijrichtingen volledig onderbroken.  De Spoorwegstraat wordt hierdoor doodlopend en is niet meer bereikbaar via de Koning Albert I-laan. Wie in de Spoorwegstraat wil geraken zal dit moeten doen door om te rijden Koning Albert I-laan, de Koningin Astridlaan, Leiselestraat tot aan het rond punt bij Ten Briele. Om de Spoorwegstraat te verlaten volgt het autoverkeer de omleiding via de Groene-Poortstraat of de Dorpsstraat naar de Koning Albert I-laan.

 

Voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. Fietsers zullen tijdens een korte periode ter hoogte van de werkzone moeten afstappen. Deze periode wordt zo kort mogeiljk gehouden en beperkt tot de paasvakantie. Van zodra mogelijk zullen ze een doorgang krijgen om te kunnen fietsen tot aan het Kerkebeekpad.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular