Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

23-07-2014 (14:16)

Herstellen rijbaan Scheepsdalelaan

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Gemeenschap gaf opdracht aan Aclagro nv uit Wondelgem om de rijbaan te herstellen in de Scheepsdalelaan en in de Leopold I-laan, ter hoogte van het kruispunt met de Scheepsdalelaan.

 

De werkzaamheden gebeuren in twee fasen.

Fase 1, van 5 tot 15 augustus, Leopold I-laan : herstel van naad tussen de betonverharding en het asfalt.

Fase 2, van 15 augustus tot 15 september, Scheepsdalelaan : plaatselijk herstel van de rijbaan, droogtijd inbegrepen.

 

Verkeer en maatregelen

Fase 1 : het verkeer kan altijd door (met voorrang van doorgang).

Fase 2 : in de Scheepsdalelaan wordt bij de werkzaamheden tussen de Werfstraat en de Kardinaal Mercierstraat eenrichtingsverkeer ingevoerd met verplichte rijrichting naar de Scheepsdalebrug. Het verkeer van meer dan 3,5 ton vanuit de richting Scheepsdalebrug wordt omgeleid via de Leopold I-laan, de Karel de Stoutelaan en de Filips de Goedelaan. Voor het plaatselijk verkeer is een omleiding voorzien via de Scheepsdalelaan, de Keizer Karelstraat, de Tornooistraat en de Filips de Goedelaan. Bij de kleinere plaatselijke herstelwerken langs de Scheepsdalelaan kan het verkeer door.

 

Fietsers en voetgangers kunnen altijd door.

Er geldt parkeerverbod op de plaats waar er gewerkt wordt.

 

De Lijn

De Lijn zal de omleiding volgen via de Leopold I-laan.

 

Garages niet bereikbaar

Waar de aannemer werkt, is het mogelijk dat garages tijdelijk onbruikbaar worden. Denk eraan om uw wagen tijdig ergens anders te plaatsen.

 

Huisvuilophaling

Waar de vrachtwagens die het huisvuil ophalen de werfzone niet kunnen bereiken, vragen wij u de huisvuilzakken te plaatsen op het dichtstbijzijnde punt waar het vuil wel kan opgehaald worden.

 

Respecteer de werf

We zien al te vaak dat sommige weggebruikers tijdens de verhardingstijd de werfzone proberen te bereiken, vaak in de overtuiging dat de werkzaamheden 'toch achter de rug zijn'. Het is echter in deze periode dat het wegdek voldoende stabiel moet worden om zo te vermijden dat er opnieuw schade optreedt en er zich nieuwe herstellingen opdringen.

We vragen u de werfsignalisatie te respecteren om schade te vermijden.

 

Meer info

Aannemer Aclagro nv is bereikbaar in de Industrieweg 74, 9032 Wondelgem,

davy.poelaert@aclagro.be.

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeers≠belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge, t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be.

 


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular