Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

22-12-2014 (08:13)

Riolerings- hijswerkzaamheden Walplein

 

Aannemer Olivier Beton uit Gent kreeg de opdracht om riolerings- en hijswerkzaamheden uit te voeren ter hoogte van brouwerij De Halve Maan, Walplein 26.

 

Onder normale (weers)omstandigheden start de aannemer op 5 januari 2015. Het einde is voorzien tegen 13 januari.

 

Verkeers verloop en maatregelen

 

Van 5 tot 13 januari wordt een bouwplaats met kraan en bouwmaterialen opgesteld aan brouwerij De Halve Maan. Het laden en lossen gebeurt dan in het verlengde van deze bouwplaats. Het plaatselijk verkeer en de koetsen gebruiken dan de strook aan de kant van de restaurants.

 

Na de rioleringswerkzaamheden, vermoedelijk op 6 of 7 januari, moet de firma Gheysens twee grote regenwaterputten over het gebouw hijsen. Dit duurt hoogstens één werkdag.

Op die dag wordt het Walplein volledig voor het verkeer onderbroken ter hoogte van huisnummer 22. Het Walplein wordt dan doodlopend aan de werf en het eenrichtingsverkeer wordt er opgeheven. Het autoverkeer vanuit de Walstraat rijdt dan via Zonnekemeers. Het verkeer vanuit Zonnekemeers moet aan het Walplein terugrijden richting Oostmeers. Om het deel tussen de werf en de Wijngaardstraat te bereiken rijdt men via Katelijnestraat, Arsenaalstraat, Wijngaardplein en Wijngaardstraat. Het garagecomplex tegenover huisnummer 22 zal tijdens die ene dag niet toegankelijk zijn.

 

Fietsers en voetgangers kunnen altijd door.

 

 

Wij vragen u begrip te tonen voor de hinder die u door de werkzaamheden ondervindt.
Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de
Unit Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge,
t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular