Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

02-02-2015 (08:54)

Heraanleg betonvakken kruispunt Rijselstraat/Sint-Michielslaan

 

De stad Brugge gaf opdracht aan Aannemingen Verkinderen bvba uit Eernegem om de betonvakken op het kruispunt Rijselstraat/Sint-Michielslaan heraan  te leggen.

 

Onder normale (weers)omstandigheden starten deze werkzaamheden op maandag 16 februari.  Het einde is voorzien rond half maart, uithardingstijd inbegrepen.

 

Het kruispunt Rijselstraat/Sint-Michielslaan wordt in alle richtingen afgesloten voor het verkeer. De Rijselstraat (langs de beide zijden) en de Sint-Michielslaan worden  doodlopend ter hoogte van de plaats van de werken.

Het verkeer in de Rijselstraat van en naar de dorpskern van  Sint-Michiels wordt omgeleid via de Pierssensdreef en de  Jagersstraat.

Het  verkeer in de Sint-Michielslaan met bestemming Rijselstraat wordt omgeleid via de Wagenbruggelaan.

Voetgangers en fietsers behouden hun doorgang. Fietsers stappen af ter hoogte van de werkzaamheden. Waar nodig wordt er parkeerverbod ingevoerd.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden, enz…. kunnen roet in het eten gooien.

 

De Lijn

Lijn 7

 

  • richting ‘t Kloosterhof : vanaf de Rijselstraat, rechtsaf Pierssensdreef, linksaf Jagersstraat, rechtsaf Rijselstraat, aansluiting normale reisweg
  • richting station Brugge : vanaf halte Weinebrugge in de Sint-Michielslaan, linksaf Weinebruggelaan, rechtsaf Rietlaan tot op het einde, rechtsaf Heidelbergstraat , rechtsaf Rijselstraat, linksaf Jagersstraat, rechtsaf Pierssensdreef, linksaf Rijselstraat, aansluiting normale reisweg.

 

 

Lijn 74

 

 

  • richting Roeselare : vanaf de Rijselstraat rechtsaf Pierssensdreef, linksaf Jagersstraat, rechtsaf Rijselstraat aansluiting normale reisweg.
  • richting Brugge station : zelfde reisweg in omgekeerde volgorde.

 

Lijn 88

 

 

  • richting Kinepolis :  vanaf halte Weinebrugge in de Sint-Michielslaan, linksaf Weinebruggelaan, rechtsaf Rietlaan tot op het einde, rechtsaf Heidelbergstraat, rechtsaf Rijselstraat, linksaf Jagersstraat, linksaf Pierssensdreef, aansluiting normale reisweg.
  • richting Brugge station : zelfde reisweg in omgekeerde volgorde.

 

Er komt een tijdelijke halte in de Jagersstraat.

 

Voor meer informatie over de trajectwijzigingen van De Lijn : t 070 220 200

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen over de uitvoering kan u terecht bij de stedelijke Wegendienst, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (t 050 44 85 85).

 

Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be rubriek Wonen & Leven -> Wegwerkzaamheden.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge
(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be ).

 

Respecteer de werf !

De rijweg wordt tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk afgesloten, om te verhinderen dat die toch bereden wordt. We zien al te vaak dat sommige bestuurders tijdens de verhardingstijd van het nieuw aangelegde wegdek de werfzone proberen te bereiken, vaak in de overtuiging dat de werkzaamheden 'toch achter de rug zijn'. Het is echter precies in deze periode dat het wegdek voldoende stabiel moet worden om zo te vermijden dat er binnen de kortste keren terug schade optreedt en er zich nieuwe herstellingen opdringen.

We vragen u de werfsignalisatie te respecteren om schade aan het eigen voertuig en aan de werf te vermijden.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular