Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

03-04-2015 (14:11)

Vernieuwen betonplaten Sint-Arnolduslaan

 

Verkinderen Aannemingen bvba uit Eernegem kreeg opdracht van de stad Brugge om de betonplaten te vernieuwen in de Sint-Arnolduslaan tussen de Sint-Michielslaan en de Sint-Godelievelaan (kruispunt inbegrepen).

 

De werkzaamheden zullen 15 werkdagen duren en starten op maandag 13 april.  Het einde is dus voorzien tegen 1 mei.

 

Verkeersverloop en maatregelen

De Sint-Arnolduslaan wordt onderbroken vanaf de Sint-Michielslaan tot en met het kruispunt met de Sint-Godelievelaan. Er zal een wegomlegging aangeduid worden  in beide rijrichtingen via de Sint-Michielslaan, de Spoorwegstraat, de Gustaaf Baertstraat.

In functie van de werkzaamheden wordt er stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd.

 

Bussen van  Lijn 72

Alle haltes blijven bediend.

 

  • Richting Loppem

Vanaf het kruispunt van de Sint-Arnolduslaan/Sint-Michielslaan, linksaf Sint-Michielslaan, rechtsaf De Meersen, rechtsaf Leiseveld, linksaf Sint-Arnolduslaan waarna aansluiting op de normale reisweg.

 

  • Richting Brugge Station

Zelfde reisweg in omgekeerde volgorde.

Voor meer informatie over de trajectwijzigingen van De Lijn: t 070 220 200.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden, enzÖ. kunnen roet in het eten gooien.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

Garages niet bereikbaar

Waar de aannemer werkt, is het mogelijk dat garages/opritten tijdelijk onbereikbaar worden. Denk eraan om uw wagen tijdig ergens anders te plaatsen.

 

Compensatie voor handelaars

Indien u als handelaar, omwille van deze wegwerkzaamheden uw zaak minstens 8 dagen moet sluiten, kunt u een hinderattest krijgen met het oog op de aanvraag naar een tegemoetkoming bij het Participatiefonds.

Voor meer info omtrent andere compensatiemaatregelen, kan u terecht bij de dienst Economie Brugge, Oostmeers 17, 8000 Brugge (t 050 44 46 70) of neem een kijkje op www.brugge.be/hinder waar u tevens online een hinderattest kan aanvragen.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden?

Met vragen over de uitvoering kan u terecht bij de stedelijke Wegendienst, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (t 050 44 85 85).

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeers≠belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge
(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).

 

Respecteer de werf!

De rijweg wordt tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk afgesloten, om te verhinderen dat die toch bereden wordt. We zien al te vaak dat sommige bestuurders tijdens de verhardingstijd van het nieuw aangelegde wegdek de werfzone proberen te bereiken, vaak in de overtuiging dat de werkzaamheden 'toch achter de rug zijn'. Het is echter precies in deze periode dat het wegdek voldoende stabiel moet worden om zo te vermijden dat er binnen de kortste keren terug schade optreedt en er zich nieuwe herstellingen opdringen.

We vragen u de werfsignalisatie te respecteren om schade aan het eigen voertuig en aan de werf te vermijden


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular