Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

12-05-2015 (11:11)

Heraanleg Mortierstraat, Bollaardstraat, Kleine Kuipersstraat en Schouwvegerstraat

 

Een tijd geleden ontving u een brief waarmee wij lieten weten dat Van Hecke NV uit Temse de nutsleidingen in uw straat, naar aanleiding van de geplande heraanleg van de Mortierstraat, de Bollaardstraat, de Kleine Kuipersstraat en de Schouwvegersstraat, tussen de Hoefijzerlaan en de Mortierstraat, zou vernieuwen.

Dit is nodig om een aantal noodzakelijke verbindingen te realiseren. Deze ingrepen gebeuren in de zone van het trottoir en zijn voorzien in de periode van 18 – 29 mei a.s. De aannemer start aan het kruispunt Korte Lane/Kleine Kuipersstraat, vervolgt zijn werkzaamheden aan de even kant richting Beenhouwersstraat, pakt dan de oneven kant aan en keert dan terug naar de even kant tussen de Hoefijzerlaan en de Kleine Kuipersstraat.

Het einde van alle ingrepen aan de nutsleidingen in uw omgeving is voorzien rond 30 juni a.s.

De werken worden gecoördineerd door Synductis.

 

Verkeersverloop

Wij lieten u weten dat, waar de aannemer werkt, de straat volledig voor het verkeer afgesloten wordt. In de Korte Lane is het echter niet nodig om de straat volledig voor het verkeer af te sluiten. Het verkeer blijft dus tijdens de werken van de nutsmaatschappijen doorgang hebben.

Er geldt wel parkeerverbod waar de aannemer werkt.

 

Garages niet bereikbaar.

Haal tijdig de wagen uit de garage want waar de aannemer werkt, is de garage voor korte tijd niet meer bereikbaar. Gedomicilieerde bewoners, die door de heraanleg een ontoegankelijke garage hebben, komen naar de Mobiliteitsdienst, Administratief Centrum 't Brugse Vrije, Burg 11, 8000 Brugge (t 050 44 86 66). Voor de duur van de werken in de straat kunnen bewoners die gedomicilieerd zijn in deze parkeerzone een gratis tijdelijk bewonersvignet aanvragen in de parkeerzone waar deze werken plaatsvinden. Met dit tijdelijk bewonersvignet kan dan in de omgeving van de werkzaamheden reglementair geparkeerd worden. Om een dergelijk bewonersvignet te verkrijgen, brengt u uw identiteitskaart en het kentekenbewijs van het voertuig mee naar de Mobiliteitsdienst. 

Staat de wagen niet op uw naam maar op een firma, een leasingbedrijf of een andere natuurlijke persoon, kijk dan eerst op www.brugge.be of contacteer de Mobiliteitsdienst om na te gaan welk(e) bijkomend(e) document(en) ook moeten worden voorgelegd.

De Mobiliteitsdienst is open van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 12.30 u., op dinsdag ook van 14 u. tot 18 u. 

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen over de werkzaamheden over de nutsleidingen kan u terecht bij Synductis,

t 078 05 35 00 – info@synductis.be met vermelding van projectnummer 100.392.

U kan ook contact opnemen met de betrokken diensten zelf:

 

  • gas en elektriciteit : Eandis – dienst studies en aanleg - dossieradministratie (t 078 35 35 34)
  • water: Farys - de heer S. Demonie (t 050 36 83 21 – Peraltastraat 18, 8000 Brugge – stefaan.demonie@farys.be)
  • telefoon: Belgacom: t 800 22.800 of in de Teleboetieks in de Koningin Astridlaan 97, 8200 Sint‑Michiels of in de Noordzandstraat 60, 8000 Brugge.
  • kabeldistributie Telenet: t 015 666 666 of bart.delaey@staff.telenet.be

 

 

 

Met vragen over de rioleringswerken en heraanleg kan u terecht bij de stedelijke Wegendienst, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (t 050 44 85 85).

Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be rubriek Wonen & Leven -> Wegwerkzaamheden en op www.bruggebereikbaar.be.

 

Compensatie voor handelaars

Indien u als handelaar, omwille van deze wegwerkzaamheden uw zaak minstens 8 dagen moet sluiten, kunt u een hinderattest krijgen met het oog op de aanvraag naar een tegemoetkoming bij het Participatiefonds.

Voor meer info omtrent andere compensatiemaatregelen, kan u terecht bij de dienst Economie Brugge, Oostmeers 17, 8000 Brugge (t 050 44 46 70) of neem een kijkje op www.brugge.be/hinder waar u tevens online een hinderattest kan aanvragen.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge
(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).

 

Plan

U kan het plan van deze heraanleg bekijken:

 

  • www.brugge.be/plannen> Mortierstraat, Bollaardstraat, Schouwvegersstraat en Kleine Kuipersstraat
  • bij Communicatie & Citymarketing, Burg 11, 8000 Brugge. Deze dienst is open elke werkdag van 8.30 u. tot 12.30 u. en van 14 u. tot 18 u. Op zaterdag is de dienst ook open van 9 u. tot 12 u. (niet in juli en augustus).

Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular