Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

30-09-2015 (11:44)

Heraanleg busperrons Krommestraat en Dudzeelse Steenweg

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid zal werkzaamheden laten uitvoeren in de Krommestraat en in de Dudzeelse Steenweg. Het betreft de heraanleg van een busperrons, het verplaatsen van het fietspad richting Brugge, ter hoogte van de achterzijde van het oude politiegebouw (Lodewijk Coiseaukaai 2), het affrezen en herasfalteren van de rijbaan en het aanbrengen van een nieuwe rode slemlaan op de fietspaden. De werfzone bevindt zich in de Krommestraat en in de Dudzeelse Steenweg tussen de Lodewijk Coiseaukaai (kruispunt niet inbegrepen) tot in de Dudzeelse Steenweg 80.

 

Fasering en verkeersmaatregelen

 

 

  • Fase 1 : van 12 tot 15 oktober 2015

Heraanleg busperron richting Brugge ter hoogte van de achterzijde van het oude politiegebouw (Lodewijk Coiseaukaai 2). De rijstrook richting Brugge en de parkeerstrook worden werfzone.

Het verkeer richting Brugge rijdt op de rijstrook naast de werfzone, richting Dudzele op de busstrook aan de overkant van de straat. Fietsers moeten afstappen en het voetpad volgen.

 

 

  • Fase 2: van 26 oktober tot 4 november 2015

Heraanleg busperron ter hoogte van Krommestraat 14 en 16. Eén rijstrook en de busstrook worden werfzone. Het verkeer richting Dudzele rijdt op de rijstrook naast de werfzone. Richting Brugge wordt een omleiding gevolgd via Graaf De Mûelenaerelaan, Dudzeelse Steenweg en Fort Lapin. Fietsers moeten afstappen en het voetpad volgen.

 

  • Fase 3: van 16 november tot 4 december 2015

Verplaatsen van het fietspad ter hoogte van het politiegebouw (Lodewijk Coiseaukaai 2) en aanpassen van de parkeerstrook. De rijstrook richting Brugge wordt werfzone. Het verkeer richting Dudzele kan normaal door. Richting Brugge wordt een omleiding gevolgd via Pannebekestraat, Ter Looigemweg, Graaf De Mûelenaerelaan, Dudzeelse Steenweg en Fort Lapin.

 

  • Fase 4: aansluitend op fase 3 en afhankelijk van het weer duren deze werken twee werkdagen.

Frezen en herasfalteren van de rijbaan tussen het kruispunt met de Lodewijk Coiseaukaai, (kruispunt niet inbegrepen) tot ter hoogte van Dudzeelse Steenweg 80.

Aanbrengen van een rode slemlaan op de fietspaden.
Het verkeer richting Dudzele rijdt via de Lodewijk Coiseaukaai. Het verkeer richting Brugge volgt dezelfde omleiding als tijdens fase 3.


Tijdens de werkzaamheden wordt per fase een parkeerverbod ingevoerd aan de werfzone.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten of eindigen. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden, enz…. kunnen roet in het eten gooien.

 

De Lijn

Er worden tijdelijke haltes voorzien ter hoogte van de Ronsaardbekestraat. De bussen volgen dezelfde omleidingen als het andere verkeer.

 

Garages niet bereikbaar.

Tijdens fase 4 zijn de opritten/garages niet bereikbaar. Verplaats tijdig uw wagen.

 

Meer info

Aannemer voor fasen 1 en 2: Tibergyn nv, Nijverheidslaan 54, 8560 Gullegem,
t 056 36 35 10, nick@tibergyn.be

 

Aannemer voor fasen 3 en 4: Norré-Behaegel, Koninklijke baan 196, 8437 Westende,
t 058 23 66 06, frank.vanseveren@norre-behaeghel.be

 


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular