Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

29-03-2016 (13:00)

Nachtelijke onderhoudswerken R30 tussen Maalse en Moerkerkse Steenweg

 

In de nachten van donderdag 7 en vrijdag 8 april worden, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, onderhoudswerken uitgevoerd op de R30 in Brugge.

De werken omvatten het affrezen en vernieuwen van de toplaag op het snelle rijvak en de afslagstroken op de R30 ter hoogte van de Kruispoort. De werfzone bevindt zich van vůůr de N9 Maalse Steenweg tot voorbij de Moerkerkse Steenweg.
De werfzone wordt in de lengte in twee delen gesplitst en er wordt kant per kant gewerkt in twee verschillende nachten.
 

Verkeersverloop

 

Aan de kant waar er gewerkt wordt moet het verkeer op de R30 over het trage rijvak (= rechterrijvak). Tijdens de twee nachten kan verkeer de R30 niet dwarsen ter hoogte van de Kruispoort. Wie vanuit de richting van de Gentpoort komt, kan op de R30 wel nog  rechts afslaan naar de N9 Maalse Steenweg en de Moerkerkse Steenweg. Links afslaan over de Kruispoort kan niet. Wie vanuit de richting van de Dampoort komt, kan op de R30 nog rechts afslaan richting Peperstraat. Links afslaan richting N9 en Moerkerkse Steenweg kan niet. Komende van de binnenstad moet men dus rechts de R30 oprijden in de richting van de Gentpoort om daar dan een omkeerbeweging te maken. Komende uit de N9 Maalse Steenweg of Moerkerkse Steenweg moet men ook rechts de R30 oprijden richting Dampoort om daar een keerbeweging te maken.   Om de hinder te beperken worden de werken enkel uitgevoerd vanaf 20u30 tot 6u en dit twee nachten op rij. Overdag is er geen hinder.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular