Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

30-03-2016 (10:57)

Werken fietspad Gistelse Steenweg

 

De Vlaamse overheid – Agentschap Wegen en Verkeer – en de stad Brugge voeren werkzaamheden uit langs de Gistelse Steenweg, tussen de Olympialaan tot aan de grens met Jabbeke (rioleringswerken, vernieuwen zijstroken, vernieuwen trottoirs, nieuwe toplaag op de rijweg).

 

Geplande werkzaamheden op 4 april

Op 4 april a.s. krijgt het fietspad aan de kant van de pare huisnummers, vanaf de Olympialaan tot aan de Korte Molenstraat, een toplaag.

 

Verkeersverloop

Het éénrichtingsverkeer dat nu al van toepassing is vanaf de Korte Molenstraat richting Jabbeke, wordt uitgebreid vanaf de Pastoriestraat. Het kruispunt Korte Molenstraat/Gistelse Steenweg ligt in de werfzone en is voor het verkeer onderbroken.

 

Het verkeer uit de richting Brugge met bestemming Jabbeke volgt een omleiding via de Pastoriestraat naar de Zandstraat en verder.

 

In de Pastoriestraat wordt op 4 april éénrichtingsverkeer ingevoerd, tussen de Gistelse Steenweg en de Zandstraat, met toegelaten rijrichting van Gistelse Steenweg naar Zandstraat. Het verkeer in de Pastoriestraat met bestemming Gistelse Steenweg volgt een omleiding via de Zandstraat en de Albert Serreynstraat.

 

Nà 4 april wordt het éénrichtingsverkeer op de Gistelse Steenweg opnieuw ingevoerd net voorbij de Korte Molenstraat richting Jabbeke (herstel oorspronkelijke omleiding).

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten. Het werkschema van de aannemer, de (te natte) weersomstandigheden, enz…. kunnen roet in het eten gooien.

 

Wat met het huisvuil van de bewoners van de Gistelse Steenweg tijdens deze werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats uw vuilniszakken aan de overkant van de straat waar de ophaaldienst langskomt.

 

OPROEP:

 • wil uw huisvuil enkel aanbieden op de dag van de ophaling zelf, niet eerder
 • denk er aan om eventueel minder mobiele buren te helpen bij het correct aanbieden van hun huisvuil

Problemen met de ophaling? Contacteer I.V.B.O.: t 050 45 63 11

 

Garages niet bereikbaar.

Haal tijdig de wagen uit de garage want waar de aannemer werkt, is de garage niet meer bereikbaar.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

 • Met vragen over de rioleringswerken kan u terecht bij de Stedelijke Wegendienst, Hoogstraat 37, 8000 Brugge – t 050 44 85 85.
 • Met vragen over de vernieuwing van de zijstroken, de gedeeltelijke vernieuwing van de trottoirs en het aanbrengen van de toplaag op de rijweg kan u terecht bij de Vlaamse overheid, Agentschap Wegen en Verkeer – Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, Koning Albert I-laan 1.2 bus 82 - 8200 Brugge, t 050 40 49 00  - wegen.westvlaanderen.districtbrugge@mow.vlaanderen.be

 

Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be rubriek Wonen & Leven -> Wegwerkzaamheden.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge
(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).

 

Plan

U kan het plan van deze werkzaamheden bekijken:

 • www.brugge.be/plannen> Gistelse Steenweg
 • Gemeenteafdeling Sint-Andries, Gistelse Steenweg 524, 8200 Brugge. Deze dienst is open elke werkdag van 8.30 u. tot 12.30 u., op dinsdag van 14 u. tot 18 u., op woensdag van 14 u. tot 16 u. en op zaterdag van 9 u. tot 11.45 u.
 • bij Communicatie & Citymarketing, Burg 11, 8000 Brugge. Deze dienst is open elke werkdag van 8.30 u. tot 12.30 u. en van 14 u. tot 18 u. Op zaterdag is de dienst ook open van 9 u. tot 12 u. (niet in juli en augustus). 

Stand van zaken en planning verder verloop project

 • de hoofdriolering op het grondgebied van Brugge is aangelegd
 • tot eind mei: aanleg fietspad aan de noordzijde (pare kant) tot aan de grens met Jabbeke
 • vanaf 11 april: start aanleg fietspad aan de zuidzijde (onpare kant) en dit vanaf de Olympialaan tot aan de Lange Molenstraat (meer info hieronder) + start aanleg riolering op grondgebied van Jabbeke.
 • half juni: rijweg vanaf Olympialaan tot Nieuwe Sint-Annadreef grondig hersteld en voorzien van een nieuwe asfaltlaag (duurt één week met volledige onderbreking van voormeld gedeelte van de Gistelse Steenweg - omleiding verkeer in beide rijrichtingen)
 • vanaf 8 augustus: aanleg fietspad zuidzijde vanaf de Lange Molenstraat tot de grens met Jabbeke

 

 

 

 

 

Aanleg fietspad onpare kant vanaf 11 april

Vanaf 11 april a.s. start de heraanleg van het fietspad aan de onpare kant vanaf de Olympialaan tot aan de Lange Molenstraat (kruispunt niet inbegrepen).

 

Verkeersverloop

 

Het éénrichtingsverkeer dat nu al van toepassing is vanaf de Korte Molenstraat richting Jabbeke, wordt uitgebreid vanaf de Pastoriestraat. Het kruispunt Korte Molenstraat/Gistelse Steenweg ligt in de werfzone maar het verkeer kan de Korte Molenstraat verlaten richting centrum Sint-Andries.

Het verkeer uit de richting Brugge met bestemming Jabbeke volgt een omleiding via de Pastoriestraat naar de Zandstraat en verder.

In de Pastoriestraat wordt vanaf 11 april opnieuw éénrichtingsverkeer ingevoerd, tussen de Gistelse Steenweg en de Zandstraat, met toegelaten rijrichting van Gistelse Steenweg naar Zandstraat. Het verkeer in de Pastoriestraat met bestemming Gistelse Steenweg volgt een omleiding via de Zandstraat en de Albert Serreynstraat.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular