Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

22-11-2016 (17:15)

Fietsers- en voetgangersbrug Canadabrug afgesloten

 

Zoals u vast al opgemerkt heeft, is een van de twee houten fietsers- en voetgangersbruggen naast de Canada, of zogenaamde Buffelbrug, sinds eind september afgesloten voor alle verkeer. Dit gebeurde nadat wij als waterwegbeheerder ernstige schade vaststelden aan de houtenconstructie. Het afsluiten van de brug was vanuit veiligheidsoverwegingen absoluut noodzakelijk.

 

Sinds het afsluiten van de brug volgen zwakke weggebruikers een omleiding via de houten fietsers- en voetgangersbrug die zich aan de andere kant van de Canadabrug bevindt. Deze brug is bijgevolg tijdelijk toegankelijk voor tweerichtingsverkeer. Deze maatregel is noodzakelijk aangezien de Canadabrug zelf te smal is om naast het wegverkeer ook fietsers of voetgangers toe te laten.

 

Plan van aanpak

Op korte termijn wordt er nog een bijkomend onderzoek uitgevoerd om de huidige staat van de afgesloten fietsers- en voetgangersbrug gedetailleerd in kaart te brengen. Aansluitend wordt een plan van aanpak opgemaakt om de brug te herstellen of indien nodig te vernieuwen. Als waterwegbeheerder streven we ernaar om zo snel mogelijk een definitieve oplossing aan te bieden. Ook een grondige renovatie van de Canadabrug wordt intussen voorbereid. Van zodra hierover meer nieuws is, brengen wij u uiteraard op de hoogte.

 

In tussentijd willen we ons alvast verontschuldigen voor de hinder die u hierdoor kunt ondervinden.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular