Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

24-02-2017 (09:14)

Rioleringswerken en heraanleg Jakobinessenstraat

 

De bvba Cochuyt – Desmet uit Maldegem is sinds begin januari jl. gestart met de rioleringswerken en heraanleg van de Jakobinessenstraat. Behoudens onvoorziene omstandigheden start de aannemer vanaf 28 februari tot eind maart a.s. met het aanbrengen van nieuwe wegbedekkingen.

 

Uitvoering

De aannemer start met de werkzaamheden aan de kant van de Oude Gentweg. Eerst worden de trottoirs aangelegd over de volledige lengte van de straat, aansluitend de parkeerstroken en de rijweg. Dit houdt in dat de twee garagecomplexen een aantal dagen niet bereikbaar zullen zijn. De aannemer stelt alles in het werk om ze zo snel mogelijk weer bereikbaar te maken. Niet alleen is er tijd nodig om de nieuwe wegbedekking aan te brengen, maar de vernieuwde rijweg moet ook uitharden om te voorkomen dat het te snel weer stuk gereden zou worden. De huurders van het garagecomplex in de Jakobinessenstraat zullen voor de duur van de hinder hun voertuig moeten verplaatsen uit de garage.

 

Verkeersverloop

De Jakobinessenstraat en de Oude Gentweg, ter hoogte van de Jakobinessenstraat, zijn onderbroken voor het verkeer. Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, behouden doorgang.

Er geldt parkeerverbod in de werfzone (en dus ook in de omgeving van het kruispunt Jakobinessentraat/Oude Gentweg).

Plaatselijk verkeer is in de Oude Gentweg toegelaten tot aan de werf (kruispunt Jakobinessenstraat/Oude Gentweg), zowel uit de richting Katelijnestraat als uit de richting Gentpoortstraat:

- uit de richting Katelijnestraat kan het verkeer via de Boudewijn Ravestraat naar de Gentpoortvest rijden (hiervoor wordt in de Boudewijn Ravestraat het eenrichtingsverkeer omgekeerd)

- uit de richting Katelijnestraat kan het verkeer ook rijden tot aan de werfzone Jakobinessenstraat/Oude Gentweg en kan dan terugrijden (in omgekeerde rijrichting naar de Boudewijn Ravestraat). Dit is mogelijk omdat er tussen de Jakobinessenstraat en de Boudewijn Ravestraat tweerichtingsverkeer toegelaten is. Tussen de Werkhuisstraat en de Boudewijn Ravestraat geldt er eenrichtingsverkeer (in de richting van de Gentpoortstraat).

- uit de richting van de Gentpoortstraat kan het verkeer de Oude Gentweg inrijden. Dit is mogelijk omdat het eenrichtingsverkeer er tijdelijk is opgeheven.

Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, behouden doorgang.

Er geldt parkeerverbod in de werfzone.

De parking aan de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo is bereikbaar via de Gentpoortstraat 47 – 49. De paaltjes zijn weggenomen zodat deze toegang bruikbaar wordt. Van zodra het Jakobinessenpark terug toegankelijk is via de Jakobinessenstraat, worden de paaltjes terug geplaatst.

De leerlingen van de school in de Jakobinessenstraat kunnen te voet of met de fiets aan de hand de school bereiken.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten of beëindigen. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden... kunnen roet in het eten gooien.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

 

Garages niet bereikbaar

Haal tijdig de wagen uit de garage want waar de aannemer werkt, is de garage niet meer bereikbaar. Gedomicilieerde bewoners die door de heraanleg een ontoegankelijke garage hebben, komen naar de Parkeerwinkel in het Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge (050 44 80 00). Voor de duur van de werken in de straat kunnen bewoners, die gedomicilieerd zijn in deze parkeerzone, een gratis tijdelijke parkeervergunning aanvragen in de parkeerzone waar deze werken plaatsvinden. Met deze tijdelijke parkeervergunning kan dan in de omgeving van de werkzaamheden reglementair geparkeerd worden. Om een dergelijke parkeervergunning te verkrijgen, brengt u uw identiteitskaart en het kentekenbewijs van het voertuig mee naar de Parkeerwinkel.

Staat de wagen niet op uw naam maar op een firma, een leasingbedrijf of een andere natuurlijke persoon, kijk dan eerst op www.brugge.be of contacteer het Huis van de Bruggeling (050 44 80 00) om na te gaan welk(e) bijkomend(e) document(en) ook moeten worden voorgelegd.

De parkeerwinkel is open maandag en dinsdag van 8.30 tot 17.00 uur, woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur en zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur, zondag gesloten.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen over de uitvoering kan u terecht bij Openbaar Domein – wegen – sector centrum, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (050 44 85 85).

Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be rubriek Leven & Mobiliteit > Wegwerkzaamheden en op www.bruggebereikbaar.be.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge

(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular