Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

31-08-2017 (12:05)

Rioleringswerken en heraanleg Hadewijchstraat - Jan van Ruusbroecstraat - kruispunt Wantestraat x Weidestraat

 

Aannemer Hugo Martens BVBA uit Brugge startte op maandag 7 augustus met de rioleringswerken en heraanleg in de Hadewijchstraat, de Jan van Ruusbroecstraat en het kruispunt Wantestraat – Weidestraat en Hadewijchstraat. De werken schieten goed op. Daarom zal fase 2 van de werken in de Jan van Ruusbroecstraat al aanvangen op donderdag 7 september in plaats van op 18 september.

 

Timing

Vanaf donderdag 7 september start de aannemer met het plaatsen van filters in de Jan van Ruusbroecstraat aan de kant van de pare huisnummers. Hiervoor moet het voetpad en de helft van de rijweg opgebroken worden.

Vanaf maandag 18 september start dan de volledige heraanleg van de Jan van Ruusbroecstraat.

 

Verkeersverloop

Tijdens de filterwerken van 7 september tot en met 15 september kan het verkeer in de Jan van Ruusbroecstraat steeds door op één rijstrook. De aannemer werkt aan de kant van de pare huisnummers, garages en opritten zullen tijdelijk onbereikbaar worden. Denk eraan om uw wagen tijdig ergens anders te plaatsen.

Vanaf maandag 18 september is geen verkeer meer mogelijk. Voor voetgangers (bewoners en bezoekers) wordt een hindernisvrije doorgang voorzien. Fietsers volgen eveneens de omleidingen.

Verkeer zal vanaf dan wel weer mogelijk zijn in de Hadewijchstraat.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten of beëindigd worden. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden… kunnen roet in het eten gooien.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

 

De Lijn

De bussen van De Lijn volgen terug hun normale reisweg en de haltes Wagner, Ter Lake en Sint-Katharina worden opnieuw bediend.

Voor meer informatie over de trajectwijzigingen van De Lijn: t 070 220 200.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen over de uitvoering kan u terecht bij Openbaar Domein - Wegen, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (050 44 85 85) – open van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 12.00 u. en op dinsdag van 14.00 u. tot 16.00 u.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge

(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).

 

Respecteer de werf !

De rijweg wordt tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk afgesloten, om te verhinderen dat die toch bereden wordt. We zien al te vaak dat sommige bestuurders tijdens de verhardingstijd van het nieuw aangelegde wegdek de werfzone proberen te bereiken, vaak in de overtuiging dat de werkzaamheden 'toch achter de rug zijn'. Het is echter precies in deze periode dat het wegdek voldoende stabiel moet worden om zo te vermijden dat er binnen de kortste keren opnieuw schade optreedt en er zich nieuwe herstellingen opdringen.

We vragen u de werfsignalisatie te respecteren om schade aan het eigen voertuig en aan de werf te vermijden.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular