Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

27-09-2017 (14:59)

Rioleringswerken en heraanleg Hadewijchstraat, Jan van Ruusbroecstraat en kruispunt Wantestraat – Weidestraat – Hadewijchstraat

 

Aannemer Hugo Martens BVBA uit Brugge zal vanaf donderdag 28 september starten met de laatste fase van de werken in de Hadewijchstraat, tussen de Jan van Ruusbroecstraat en de Daverlostraat.

 

Timing

Vanaf donderdag 28 september worden in de Hadewijchstraat filters geplaatst om het grondwaterpeil te doen dalen. Om de filters te kunnen plaatsen moet de weg en het voetpad langs de kant met de pare huisnummers worden opgebroken.

In de week van 2 oktober zullen geen werkzaamheden worden uitgevoerd, gezien het grondwater eerst voldoende moet gedaald zijn.

Vanaf 9 oktober worden de werkzaamheden hervat en start men met de aanleg van een nieuwe riolering en de heraanleg van de weg en de voetpaden.

 

Verkeersverloop

Het verkeer is onderbroken in de Hadewijchstraat vanaf de Jan van Ruusbroecstraat tot aan de Daverlostraat. Plaatselijk verkeer (max. 3,5 ton) kan nog van de Weidestraat tot aan het kruispunt met  de Jan van Ruusbroecstraat rijden.

Het doorgaand verkeer van de Daverlostraat naar de Weidestraat wordt omgeleid via de Daverlostraat, Leliestraat en Bloemenstraat.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten of beëindigd worden. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden… kunnen roet in het eten gooien.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

 

De Lijn

De bussen van De Lijn volgen terug hun normale reisweg en de haltes Wagner, Ter Lake en Sint-Katharina worden opnieuw bediend.

Voor meer informatie over de trajectwijzigingen van De Lijn: t 070 220 200.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen over de uitvoering kan u terecht bij Openbaar Domein - Wegen, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (050 44 85 85) – open van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 12.00 u. en op dinsdag van 14.00 u. tot 16.00 u.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge

(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).

 

Respecteer de werf !

De rijweg wordt tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk afgesloten, om te verhinderen dat die toch bereden wordt. We zien al te vaak dat sommige bestuurders tijdens de verhardingstijd van het nieuw aangelegde wegdek de werfzone proberen te bereiken, vaak in de overtuiging dat de werkzaamheden 'toch achter de rug zijn'. Het is echter precies in deze periode dat het wegdek voldoende stabiel moet worden om zo te vermijden dat er binnen de kortste keren opnieuw schade optreedt en er zich nieuwe herstellingen opdringen.

We vragen u de werfsignalisatie te respecteren om schade aan het eigen voertuig en aan de werf te vermijden.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular