Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

08-12-2017 (09:33)

Nieuwe timing plaatsing tijdelijke Kruispoortbrug I

 

De tijdelijke, beweegbare Kruispoortbrug I kan tegen eind januari open voor het verkeer. Dat blijkt uit de nieuwe planning van de aannemer. De productie van de verschillende, stalen brugonderdelen vraagt meer tijd dan oorspronkelijk voorzien waardoor een vertraging van enkele weken helaas onvermijdelijk is.

 

De Kruispoortbrug I in Brugge werd eind vorig jaar weggehaald na vaststelling van ernstige schade. In het kader van het project Stadsvaart komt er in de toekomst een nieuwe brug. In afwachting van de komst van deze nieuwe brug installeert Waterwegen en Zeekanaal NV een tijdelijke, beweegbare brug over het kanaal Gent-Oostende op dezelfde locatie dan de vorige.

 

Engagement

De bouw van de tijdelijke brug is geen eenvoudige opdracht. De brug zal geschikt zijn voor het wegverkeer (inclusief fietsers, voetgangers en busverkeer), maar moet tegelijkertijd ook vlot geopend worden voor de binnenvaartschepen op het kanaal. Tijdens het ontwerpproces waren al verschillende technische bijsturingen noodzakelijk. Intussen gaan de voorbereidingen op volle snelheid verder. In de brugkelder werden al enkele voorbereidende werken uitgevoerd en voor het einde van het jaar wordt de elektromechanica van de tijdelijke brug nog geÔnstalleerd. Vanaf begin januari volgt dan de installatie van de brugonderdelen zelf. Na een testfase kan de brug eind januari open voor het verkeer. Om de nieuwe planning te halen, engageert de aannemer zich om meer werkuren te presteren. Dat betekent dat er ook regelmatig ís avonds of in het weekend gewerkt zal worden.

 

Spertijd op zaterdag

Om de hinder voor het wegverkeer tijdens de drukke koopjesperiode zoveel mogelijk te beperken worden de beweegbare bruggen op zaterdag tussen 13.00 en 18.00 uur tijdelijk niet bediend. Deze maatregel blijft van kracht tot de tijdelijke brug opengaat voor het verkeer. 


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular