Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

26-03-2018 (17:46)

Frees- en asfalteringswerken Legeweg (Hogeweg - Pauwstraat)

 

NV De Vriese uit Oostkamp kreeg opdracht van de Stad Brugge om frees- en asfalteringswerken uit te voeren in de Legeweg van het kruispunt met de Hogeweg tot voorbij de Pauwstraat.

 

De start van de werkzaamheden is gepland op maandag 23 april. Het einde is voorzien op 27 april.

 

Gedurende 2 dagen wordt het wegdek afgefreesd en worden er voorbereidende werken uitgevoerd.  Het asfalteren duurt 1 dag.

De werkzaamheden starten ter hoogte van het kruispunt Legeweg – Hogeweg. Dit kruispunt wordt na

1 dag terug opengesteld voor het verkeer. Plaatselijk verkeer is toegelaten tot aan de werfzone.

Er is een wegomlegging voorzien via de Gistelse Steenweg.

Tijdens het frezen en de voorbereidende werkzaamheden blijven de Pauwstraat en de Barbesaenstraat bereikbaar voor de bewoners. Enkel tijdens het asfalteren wordt het kruispunt Legeweg – Pauwstraat afgesloten en kunnen de bewoners hun woning niet bereiken.

Het verkeer komende van de N31/Expresweg wordt omgeleid via de Bevrijdingslaan.

Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, behouden de doorgang via het voetpad.

Er wordt parkeerverbod ingevoerd in de werfzone.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten of beëindigd worden. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden… kunnen roet in het eten gooien.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil mogelijk niet rijden. Plaats in dit geval uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

 

De Lijn - lijn 9 en 89

 

Niet bediende haltes : Pauwstraat, Hertsvelde en Rozenhof.  Er worden geen vervanghaltes voorzien.

 

Alternatieve reisweg :

-       richting gevangenis : vanaf het kruispunt Hogeweg/Legeweg rechtdoor Hogeweg tot aan de Gistelse Steenweg, rechtsaf naar de Gistelse Steenweg, rechtsaf naar de Ventweg van de N31 waarna er aan de rotonde aansluiting is op de gewone reisweg.

-       richting station/A.Z. Sint-Jan : vanaf de gevangenis, rechtsaf naar de Ventweg van de N31 linksaf naar de Gistelse Steenweg, linksaf Witte-Beerstraat, linksaf Legeweg en rechtsaf Hogeweg waarna aansluiting op de gewone reisweg.

Voor meer informatie over de trajectwijzigingen van De Lijn: 070 220 200

 

Garages niet bereikbaar

Waar de aannemer werkt, is het mogelijk dat garages/opritten tijdelijk onbereikbaar worden. Denk eraan om uw wagen tijdig ergens anders te plaatsen.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen over de uitvoering kan u terecht bij Openbaar Domein - Wegen, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (050 44 85 85) – open van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 12.00 uur. en op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.

 

Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be rubriek Leven & Mobiliteit > Mobiliteit & Verkeer -> Wegwerkzaamheden en op www.bruggebereikbaar.be .

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge

(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be )


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular