Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

30-03-2018 (12:18)

Fase 3 rioleringswerken en wegwerkzaamheden Wittemolenstraat

 

Maandag 9 april start aannemer Vanlerberghe BVBA uit Diksmuide met fase 3 van de werkzaamheden in de Wittemolenstraat. Deze werkzaamheden vinden plaats op het kruispunt met de Koning Albert I-laan.Behoudens onvoorziene omstandigheden is het einde voorzien tegen 27 april.

De werkzaamheden van fase 4, in de Wittemolenstraat tussen de Koning Albert I-laan en de Xaverianenstraat, gaan ondertussen gewoon door. Het einde van fase 4 is nog steeds voorzien tegen 3 mei.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten of beëindigd worden. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden… kunnen roet in het eten gooien.

 

Verkeer

De Koning Albert I-laan wordt ter hoogte van de Wittemolenstraat onderbroken. Het verkeer dat uit Brugge komt, wordt omgeleid via de Koningin Astridlaan naar de Expressweg. Via de Xaverianenstraat is de Wittemolenstraat enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

In de Koning Albert I-laan wordt plaatselijk verkeer dat van de Koningin Astridlaan komt toegelaten tot aan de werf.

Het verkeer van de E40 voor Brugge wordt aan de rotonde Koning Albert I-laan/N31 verder geleid op de Expressweg naar de eerstvolgende afritten richting Brugge.

Plaatselijk verkeer voor Sint-Michiels wordt wel toegelaten tot de rotonde met de Tillegemstraat, vanaf daar zijn enkel de ventwegen toegankelijk.

De Politie neemt de nodige maatregelen om sluipverkeer in de Rijselstraat te weren.

Fietsers volgen de omleiding via Sint-Michiels dorp.

 

De Lijn

Alle haltes van de Lijn blijven bediend.

Lijn 94 volgt een alternatieve reisweg: Vanaf rotonde Koning Albert I-laan/Koningin Astridlaan à Koningin Astridlaan à Rijselstraat à Pierssensdreef à rotonde Koning Albert I-laan à aansluiting reisweg.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

OPROEP:

 

  • wil uw huisvuil enkel aanbieden op de dag van de ophaling zelf, niet eerder;
  • denk er aan om eventueel minder mobiele buren te helpen bij het correct aanbieden van hun huisvuil.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen over de uitvoering kan u terecht bij Openbaar Domein - Wegen, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (050 44 85 85) – open van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 12.00 uur. en op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.

  

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge

(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be ).

 

Respecteer de werf !                 

De rijweg wordt tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk afgesloten, om te verhinderen dat die toch bereden wordt. We zien al te vaak dat sommige bestuurders tijdens de verhardingstijd van het nieuw aangelegde wegdek de werfzone proberen te bereiken, vaak in de overtuiging dat de werkzaamheden 'toch achter de rug zijn'. Het is echter precies in deze periode dat het wegdek voldoende stabiel moet worden om zo te vermijden dat er binnen de kortste keren opnieuw schade optreedt en er zich nieuwe herstellingen opdringen.

We vragen u de werfsignalisatie te respecteren om schade aan het eigen voertuig en aan de werf te vermijden.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular