Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

25-07-2018 (10:31)

Herstel oversteekplaatsen Moerkerkse Steenweg & Julius Delaplacestraat

 

Graag informeren wij u over werkzaamheden die binnenkort in uw buurt zullen plaatsvinden.

 

De oversteekplaats in de Moerkerkse Steenweg (t.h.v. Prins Leopoldstraat) en de oversteekplaats op het einde van de Julius Delaplacestraat (t.h.v. Moerkerkse Steenweg) zullen worden opengebroken en heraangelegd. De uitvoering gebeurt door de firma Pintelon Ė Vanhoutte bvba uit Brugge.

 

Timing

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen: Behoudens onvoorziene omstandigheden vindt fase 1 van de werkzaamheden aan de oversteekplaats in de Moerkerkse Steenweg (t.h.v. Prins Leopoldstraat) plaats van 6 tot 14 augustus 2018. Daarna vindt van 16 tot 24 augustus 2018 fase 2 van de werkzaamheden plaats aan de oversteekplaats in de Julius Delaplacestraat (t.h.v. Moerkerkse Steenweg).

 

Verkeer

In beide fases wordt de rijbaan onderbroken ter hoogte van de werkzaamheden en geldt daar een parkeerverbod. Plaatselijk verkeer is telkens toegestaan tot aan de werkzaamheden. Voetgangers en fietsers kunnen altijd te voet door.

 

Tijdens de werkzaamheden in de Moerkerkse Steenweg (t.h.v. Prins Leopoldstraat) is er een omleiding voorzien voor het verkeer vanuit Brugge via de Prins Leopoldstraat, Leopold Debruynestraat, Schaakstraat en Moerkerkse Steenweg. Het verkeer dat richting Brugge rijdt moet omrijden via de Julius Delaplacestraat, Marcus Laurinstraat, Dampoortstraat en Moerkerkse Steenweg.

 

Tijdens de werkzaamheden in de Julius Delaplacestraat (t.h.v. Moerkerkse Steenweg) wordt de Julius Delaplacestraat afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf het kruispunt met de Marcus Laurinstraat. Er is  een omleiding voorzien via de Moerkerkse Steenweg, Boogschutterslaan, Blauwkasteelweg en omgekeerd.

 

De Lijn

Tijdens fase 1 van de werkzaamheden (oversteek in de Moerkerkse Steenweg t.h.v. Prins Leopoldstraat) wordt de bushalte Brugse Metten richting station niet bediend door lijnen 6, 16, 91 en 98. De reizigers worden doorverwezen naar de vervanghalte in de Dampoortstraat.

Tijdens fase 2 van de werkzaamheden (oversteek in de Julius Delaplacestraat t.h.v.  Moerkerkse Steenweg) worden de bushaltes Mariawende en Blauwkasteel niet bediend door lijn 91. Er zijn geen vervanghaltes.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt. Gelieve uw huisvuil enkel aan te bieden op de dag van de ophaling zelf. Denk er ook aan om minder mobiele buren te helpen bij het correct aanbieden van het huisvuil.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden?

Met vragen over de uitvoering kan u terecht bij Openbaar Domein - Wegen, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (050 44 85 85) Ė open van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 12.00 uur. en op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.

 

Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be rubriek Leven & Mobiliteit > Mobiliteit & Verkeer -> Wegwerkzaamheden en op www.bruggebereikbaar.be.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge

(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be )


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular