Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

19-02-2019 (15:57)

Plaatsen nieuwe fietsers- en voetgangersbrug Canadabrug

 

Op dinsdag 26 februari 2019 wordt de eerste van de twee nieuwe fietsers- en voetgangersbruggen geplaatst naast de Canadabrug in Brugge. De bestaande houten bruggen waren erg beschadigd en worden vervangen door nieuwe exemplaren uit composiet.

 

Technisch hoogstandje

De nieuwe fietsers- en voetgangersbruggen zijn gemaakt uit composiet. Dit materiaal heeft heel wat voordelen: het is licht, stevig en niet gevoelig voor corrosie. Bovendien gaat composiet langer mee en vraagt het materiaal weinig onderhoud.

 

Plaatsing eerste nieuwe fietsers- en voetgangersbrug

De bruggen worden gefabriceerd in de FiberCore fabriek in het Nederlandse Rotterdam. In de nacht van 25 en 26  februari 2019 wordt de brug vervoerd vanuit Rotterdam naar Brugge. Op dinsdag 26 februari 2019 wordt dan de eerste brug geplaatst. De brug weegt 22 ton en zal met kranen op haar plaats gehesen worden. 

 

Hinder tijdens de werken

Van maandag 25 februari 2019 om 7.00 u tot en met dinsdag 26 februari 2019 om 16.00 u zal de Maria Van  BourgondiŽlaan, tussen Leopold I-laan en Kanunnik Van Hoonackerstraat, enkel toegankelijk zijn voor plaatselijk  verkeer. Momenteel maken fietsers en voetgangers gebruik van de tweede, bestaande brug. Van zodra de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug in gebruik wordt genomen, zal de omleiding voor fietsers en voetgangers via de nieuwe brug verlopen en wordt de tweede brug afgesloten en eveneens vervangen.

 

Werken Canadabrug

Na 70 jaar intensief gebruik is de Canadabrug aan een grondige renovatie toe. De renovatiewerken zijn behoorlijk ingrijpend. Zowel de onder- als de bovenbouw van de brug worden volledig vernieuwd en ook de leuning wordt hersteld. De werken aan de Canadabrug zitten op schema en worden zonder onvoorziene omstandigheden eind april 2019 afgerond.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular