Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

16-10-2019 (17:27)

Opbraak en heraanleg Bosduifdreef

 

Op woensdag 13 november start Verkinderen Aannemingen BVBA uit Eernegem in opdracht van de Stad Brugge met de volledige opbraak en heraanleg van de Bosduifdreef. Behoudens onvoorziene omstandigheden is het einde van de werkzaamheden voorzien tegen 14 december.

 

De Bosduifdreef wordt onderbroken vanaf het kruispunt met de Pitsenbosdreef. Aangezien het een doodlopende weg betreft kan geen omleiding worden voorzien. Om de hinder voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken zal de aannemer stalen platen voorzien aan beide zijden van de weg over de volledige lengte.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Onvoorziene omstandigheden, zoals het werkschema van de aannemer of weersomstandigheden, kunnen ervoor zorgen dat de aannemer de werkzaamheden niet op de hierboven vermelde tijdstippen kan aanvangen of beŽindigen.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden?

De ophaalwagen van het huisvuil kan niet in de werfzone rijden. Plaats uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek (Pitsenbosdreef) waar de ophaaldienst langskomt.

 

Garages niet bereikbaar

Uw oprit of garage is tijdens de werkzaamheden (tijdelijk) niet bereikbaar. Plaats uw wagen tijdig ergens anders.

 

Meer informatie over de werkzaamheden

Heeft u vragen over de wegwerkzaamheden?

 

  • neem dan contact op met Het Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge - t 050 44 80 00
    Open: maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, woensdag van 8.30 tot 20.00 uur, vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur. Gesloten op zondag.
    of
  • stuur een mail naar openbaardomein@brugge.be

 

Hagen

Uitgegroeide hagen belemmeren de werkzaamheden. Snoei daarom overhangende hagen voor dinsdag 12 november. De hagen voor de woningen moeten, volgens artikel 30 van het Veldwetboek, op minstens 50 cm van de rooilijn staan en mogen niet over het openbaar domein komen.

Snoeit u de hagen niet voor dinsdag 12 november, dan zal de aannemer het snoeiwerk uitvoeren en de kosten op u verhalen.

 

Respecteer de werf

De aannemer sluit de rijweg tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk af. Toch proberen bestuurders de werfzone in te rijden, meestal omdat ze in de overtuiging zijn dat de werkzaamheden al achter de rug zijn . Het nieuwe aangelegde wegdek heeft echter ook tijd nodig om te verharden. De verharding zorgt ervoor dat het wegdek voldoende stabiel is. Zo vermijden we dat er binnen de kortste keren opnieuw schade optreedt en er herstellingen uitgevoerd moeten worden.

Respecteer de werfsignalisatie om schade aan het eigen voertuig en aan de werf te vermijden.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen

Bij problemen op het vlak van bereikbaarheid neemt u contact op met de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge - t 050 44 88 65 - f 050 44 88 69 Ė pz.brugge.verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular