Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

19-02-2020 (12:33)

Heraanleg Eiermarkt, Rozemarijn- en Geernaartstraat

 

Het wegdek in de Rozemarijn- en de Geernaartstraat is samen met het plein van de Eiermarkt aan vernieuwing toe. Aannemer APK Wegenbouw nv gaat op 24 februari van start met deze heraanleg. Het einde van de werkzaamheden is voorzien op 3 april. In deze brief lees je meer over de impact van deze werken op omwonenden en handelaars.

 

fasering werkzaamheden

De werken bestaan uit drie fasen:

 

  1. Rozemarijnstraat en zone Eiermarkt in het verlengde van de Rozemarijnstraat;
  2. Geernaartstraat en zone Eiermarkt tussen de Geernaartstraat en de Rozemarijnstraat;
  3. Eiermarkt ter hoogte van de huisnummers 14 tot 19.

 

Tijdens elke fase van de werkzaamheden behouden voetgangers doorgang.

 

leveringen

Leveringen gebeuren met aangepaste transportmiddelen vanaf de Markt of vanaf de laad- en loszone gelegen langs de rijweg van de Eiermarkt. Na de heraanleg van de Eiermarkt blijven vrachtwagens verboden op het plein. Er komen palen die het laden en lossen op het plein zelf zullen verhinderen. Hiermee willen we nieuwe beschadigingen aan het wegdek op het plein voorkomen.

 

terrassen

Als de aannemer op de Eiermarkt werkt, moeten de terrassen even verdwijnen. De winterterrassen kunnen bijgevolg niet uitgestald worden vanaf 24 februari tot en met de laatste vrijdag voor de Paasvakantie (dus tot 3 april). De terrastaks wordt aangepast.

 

huisvuil

Het huisvuil biedt u aan ter hoogte van de laad- en loszone aan de rijweg van de Eiermarkt (in de zone tussen de Markt en de arduinen waterpomp). Dit ophaalpunt wordt aangeduid met een infobord.

 

uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Onvoorziene (weers) omstandigheden, zoals het werkschema van de aannemer of weersomstandigheden, kunnen ervoor zorgen dat de aannemer de werkzaamheden niet op de vermelde tijdstippen kan aanvangen of beëindigen.

meer informatie over de werkzaamheden

Heeft u vragen over de wegwerkzaamheden?

1.    neem telefonisch contact op met het Huis van de Bruggeling – t 050 44 80 00 (maandag – vrijdag van, 8.30 – 17 uur);

2.    raadpleeg www.bruggebereikbaar.be;

3.    stuur een mail naar openbaardomein@brugge.be.

 

compensatie voor handelaars

Bij de planning van werkzaamheden op het openbaar domein proberen we de hinder voor handelaars zoveel mogelijk te beperken. Toch is hinder in bepaalde periodes soms onvermijdelijk.

 

Als de werkzaamheden de toegang tot uw zaak ernstig bemoeilijken, kan u onder bepaalde voorwaarden een hinderpremie krijgen van de Vlaamse overheid. De hinderpremie is er voor kleine ondernemingen en richt zich op winkeliers, horeca en diensten waarbij ter plaatse een persoonlijk en direct klantencontact is.

 

De Vlaamse overheid bepaalt zelf welke handelaars aan de voorwaarden voldoen. Als u in aanmerking komt, krijgt u voor de start van de werkzaamheden een brief van deze overheid. Met deze brief vraagt u een hinder- of sluitingspremie (hinderpremie B) aan via www.vlaio.be/hinderpremie. Doe dit binnen 60 dagen na de datum van de brief en voor de geplande einddatum van de werkzaamheden. U kunt de sluitingspremie op zijn vroegst op de startdatum van de werkzaamheden en uiterlijk op de startdatum van een sluitingsperiode aanvragen.

 

Neem meer info contact op met het Agentschap Innoveren en Ondernemen van de Vlaamse Overheid via:

·        www.vlaio.be

·        hinderpremie@vlaio.be

 

verkeers- en bereikbaarheidsproblemen

Bij problemen op het vlak van bereikbaarheid neemt u contact op met de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge - t 050 44 88 65 - f 050 44 88 69 – pz.brugge.verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular