Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

12-10-2017 (14:10)

Aanleg voetpaden Molenstraat, Aanborgersstraat, Pannenhuisstraat, Dominique Busschaertstraat, François Versluysstraat, Joseph De Schepperstraat, François Pauwelsstraat, Jacobus Van Belleghemstraat, Jacobus Roelofstraat

 

Maandag 9 oktober startte de tweede fase van de werkzaamheden in dit dossier.

De werken verlopen vlotter dan aanvankelijk verwacht, wij brengen u dan ook graag op de hoogte van de nieuwe timing van de volgende fasen en het gewijzigd verkeersverloop.

Bewoners van de straten waar geen nieuwe voetpad wordt aangelegd, zullen gecontacteerd worden in verband met hun inrit. U kan kiezen voor het behoud van uw huidige inrit, of voor een nieuwe inrit aangelegd in grijze betonstraatstenen. Inritten die momenteel zijn aangelegd in grint, worden vernieuwd in betonstraatstenen.

 

Fasering en timing

 

Lopende werkzaamheden:

 

  • 18/09-13/10: nutswerken Pannenhuisstraat (aanleg kabel kant onpare huisnummers + overkoppeling beide zijden);
  • 25/09-13/10: aanleg voetpaden Pannenhuisstraat (kant onpare huisnummers);
  • 9/10-17/11: nutswerken Molenstraat en Aanborgerstraat;

Geplande werkzaamheden:

 

  • 16/10-10/11: aanleg voetpaden Pannenhuisstraat (kant pare huisnummers) en Dominique Busschaertstraat (kant pare huisnummers);
  • 13/11-8/12: aanleg voetpaden Molenstraat (tussen Pannenhuisstraat en Kerklaan) en Aanborgerstraat;
  • 6/11-: nutswerken François Versluysstraat, Jacobus Roelofstraat en Dominique Busschaertstraat (kant onpare huisnummers);
  • 11/12-12/01: aanleg voetpaden François Versluysstraat, Jacobus Roelofstraat en Dominique Busschaertstraat;
  • 4/12-22/12: nutswerken Joseph De Schepperstraat;
  • 15/01-02/02: aanleg voetpaden Joseph De Schepperstraat.

 

Verkeersverloop

Gedurende deze fase van de werken wordt de Molenstraat afgesloten tussen de Pannenhuisstraat en de Kerklaan. De Aanborgersstraat wordt afgesloten tussen de Pannenhuisstraat en de Molenstraat.

Plaatselijk verkeer wordt toegelaten. Er wordt een omleiding voorzien via Pannenhuisstraat, Astridlaan en Kerklaan. Fietsers en voetgangers kunnen door. Ter hoogte van de werkzaamheden geldt een parkeerverbod. Over het verkeersverloop in de volgende fasen van de werken zal u steeds tijdig worden verwittigd.

 

Garages niet bereikbaar

Waar de aannemer werkt, is het mogelijk dat garages en opritten tijdelijk onbereikbaar worden. Denk eraan om uw wagen tijdig ergens anders te plaatsen.

 

Groen

Voor de nieuwe groenzones die zullen worden aangelegd in de Francois Pauwelsstraat, Jacobus van Belleghemstraat, Joseph de Schepperstraat en Dominique Busschaertstraat worden vanaf 19 oktober huidige bomen geveld.

 

U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen of opmerkingen over de werkzaamheden kan u terecht bij Openbaar Domein - Wegen, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (050 44 85 85) – open van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 12.00 u. en op dinsdag van 14.00 u. tot 16.00 u.

Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be rubriek Leven & Mobiliteit > Mobiliteit & Verkeer -> Wegwerkzaamheden en op www.bruggebereikbaar.be.

  

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen ?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge

(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular