Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

09-02-2018 (13:45)

Plaatsen nieuwe spoorbrug Blankenbergse Steenweg

 

Infrabel plaatst in het weekend van 9, 10 en 11 maart a.s. de nieuwe spoorbrug in de Blankenbergse Steenweg en breekt de oude brug af.

 

Voorbereidende werkzaamheden

Om straks de nieuwe brug, die op de weide aan het kruispunt Blankenbergse Steenweg/Sint-Pietersmolenstraat werd gebouwd, naar de werf aan het spoor te kunnen rijden, wordt de middengeleider vóór het kruispunt uitgebroken in het krokusverlof van 12 tot 15 februari a.s.

 

Verkeersverloop

In de Blankenbergse Steenweg blijft verkeer in beide richtingen mogelijk, op twee aangepaste rijstroken langs de middengeleider (kant richting Blankenbergse Steenweg). De rijstrook richting Brugge wordt, aan de kant van de weide waar de brug ligt, ingenomen als werfzone.

De Sint-Pietersmolenstraat wordt onderbroken, uitgezonderd voor het plaatselijk verkeer (bestemmingsverkeer naar de wijk Gentele en Blankenbergse Dijk – Sint-Pietersplas). Om van de N9 Oostendse Steenweg naar de N371 Blankenbergse Steenweg te rijden en omgekeerd, kan men dit doen via de rotonde aan de kant van Brugge of via de N31 Expresweg aan de kant van Blankenberge/Oostende. Het plaatselijk verkeer uit de Sint-Pietersmolenstraat zal, aan het kruispunt met de N371 Blankenbergse Steenweg, verplicht worden om rechts te rijden richting Brugge, omwille van de veiligheid aan de werfzone. Ter hoogte van de werfzone, wordt parkeerverbod ingevoerd vanaf huisnummer 282 tot en met 292. Fietsers behouden hun doorgang, zowel langs de Blankenbergse Steenweg als langs de Sint-Pietersmolenstraat.

 

De Lijn

Lijn 23 rijdt vanaf 12 februari tot en met donderdag 15 februari (tot 18.00 uur):

 

  • richting Blauwe Toren: vanaf de halte ‘Rustenburg’ > rechtsaf naar de Oostendse Steenweg > linksaf Tempelhof > linksaf Blankenbergse Steenweg waar aangesloten wordt op de normale reisweg;
  • richting station: zelfde reisweg maar in omgekeerde volgorde

Niet-bediende haltes zijn: Sint-Pietersplas, Meulentje en Kapelletje. Er zijn geen vervanghaltes voorzien.

Voor meer informatie over de trajectwijzigingen van De Lijn: 070 220 200.

 

Plaatsen van de nieuwe spoorbrug

In het weekend van 9, 10 en 11 maart a.s. plaatst Infrabel de nieuwe spoorbrug in de Blankenbergse Steenweg en breekt de oude spoorbrug af.

 

Verkeersverloop

Om deze ingrijpende werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt de Blankenbergse Steenweg ter hoogte van de spoorwegbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf maandag 5 maart om 6.00 uur tot en met maandag 12 maart om 6.00 uur. Voetgangers en fietsers volgen vanaf vrijdag 9 maart tot en met maandag 12 maart een omleiding via de Sint-Pietersmolenstraat en het Tempelhof. Ze kunnen niet onder de brug door omwille van de veiligheid.

Het verkeer op de Blankenbergse Steenweg naar Brugge - omgeving Sint-Pieterskaai - wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via Kolvestraat, Pathoekeweg, Jacob van Arteveldestraat en Krakeleweg. Het verkeer met bestemming Brugge - omgeving ’t Zand en Station - wordt omgeleid via de Expresweg. Het verkeer met bestemming Blankenberge wordt vanaf de rotonde omgeleid via de Oostendse Steenweg. Plaatselijk verkeer van de Blankenbergse Steenweg naar de Oostendse Steenweg volgt een lokale omleiding via Tempelhof. De Duivenslagstraat blijft bereikbaar via het fietspad van de achtergelegen wijk, door wegname van de paaltjes.

Het kruispunt van de Blankenbergse Steenweg met de Sint-Pietersmolenstraat wordt op vrijdag 9 maart overdag afgesloten voor alle verkeer om de nieuwe brug te kunnen verplaatsen van de weide naar de werf.

 

Geluidshinder

Vanaf 5 maart worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zowel overdag als ‘s nachts. Deze kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen. Er zal vanaf vrijdagavond 9 maart om 22.00 uur tot maandagochtend 12 maart 7.00 uur ononderbroken (zowel overdag als ‘s nachts) worden gewerkt. Deze werkzaamheden brengen geluids- en trillingshinder met zich mee.

 

Garages/woningen met de wagen niet bereikbaar

In de zone waar de aannemer werkt, (blauw op kaartje) worden garages/opritten/woningen tijdelijk onbereikbaar met de wagen gedurende 1 week. Denk eraan om uw wagen voor maandagochtend 5 maart buiten de werfzone te plaatsen. Te voet heeft u steeds toegang tot uw woning en blijven de trottoirs toegankelijk. Om de nieuwe spoorwegbrug te kunnen verplaatsen op vrijdag 9 maart a.s. zijn er geen voertuigen toegelaten in de zone vóór het weiland waar de nieuwe brug momenteel wordt gemaakt.

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge. (t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).

 

Vragen in verband met de werf

Met vragen kunt elke dag van 7u tot 22u terecht bij de Cel Info Buurtbewoners van Infrab

el via 0800/55 000 of info.projecten@infrabel.be.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten of beëindigd worden. Het werkschema van de aannemer, de (te natte of te koude) weersomstandigheden… kunnen roet in het eten gooien.

 

De Lijn

De buslijnen 33,47 en 92 rijden vanaf 5 tot 12 maart (tot 18.00 uur):

 

  • richting Kust: vanaf het kruispunt Blankenbergse Steenweg/Tempelhof > linksaf Tempelhof > rechtsaf Oostendse Steenweg > rechtsaf Sint-Pietersmolenstraat > linksaf Blankenbergse Steenweg waar aangesloten wordt op de normale reisweg;
  • richting Brugge: zelfde reisweg maar in omgekeerde volgorde

Niet-bediende haltes zijn: Sint-Pieterskerk en Tempelhof. Er zijn geen vervanghaltes voorzien.

Voor meer informatie over de trajectwijzigingen van De Lijn: 070 220 200.

 

NMBS

Vanaf vrijdagavond 22.00 uur tot zondagnacht om 5.00 uur wordt het treinverkeer tussen Brugge – Blankenberge/Zeebrugge/Knokke tijdelijk onderbroken. NMBS voorziet vervangbussen tussen Brugge en Blankenberge, Brugge en Knokke en Brugge en Zeebrugge. De reizigers vinden alle informatie in de betrokken stations en stopplaatsen en kunnen eveneens terecht op www.nmbs.be.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular