Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

13-03-2018 (10:29)

Nieuw verkeersverloop Neststraat & Speelmansrei

 

Met de heraanleg van ’t Zand krijgen we een mooi nieuw plein maar ook het verkeersverloop op en rond ’t Zand zal anders verlopen van zodra de heraanleg afgerond is. In afwachting van het einde van de werkzaamheden worden nu al verkeersmaatregelen ingevoerd om onder meer de bereikbaarheid van de Neststraat, Speelmansrei en omgeving te verbeteren.

Deze aanpassingen gaan in vanaf 16 maart a.s. Op het plan in bijlage staat het nieuwe verkeersverloop in uw buurt uitgetekend.

 

Aanleiding

Door het wegvallen van de verbinding tussen de Zuidzandstraat en de Noordzandstraat, via ’t Zand, is het bestemmingsverkeer voor de Neststraat, Kleine Hoefijzerlaan en de Speelmansrei (behalve tijdens de shoppingdagen of andere evenementen) verplicht om via de Ezelstraat, Sint-Jakobsstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat en Hoefijzerlaan om te rijden.

Op de niet verkeersvrije (shopping)dagen kan men ook via ’t Zand, Zuidzandstraat, Zilverstraat, Noordzandstraat en Hoefijzerlaan de Neststraat bereiken.

Om de bereikbaarheid te verbeteren, om de aanrijroute zo kort mogelijk te houden en om te vermijden dat men onnodig de route moet volgen door de binnenstad, wijzigen er een aantal rijrichtingen.

 

Wat wijzigt?

  • In de Beenhouwersstraat, tussen de Korte Lane en de Moerstraat, is het verkeer in beide rijrichtingen toegelaten. Hierdoor kan het verkeer voor de Neststraat, de Kleine Hoefijzerlaan en de Speelmansrei hun bestemming bereiken via de tunnel onder ’t Zand, via de Korte Lane, de Wulfhagestraat en de Speelsmansrei.
    Ook de Moerstraat is daardoor ook altijd bereikbaar langs deze route.
    Om dit tweerichtingsverkeer mogelijk te maken wordt er parkeerverbod ingevoerd in de Beenhouwersstraat, vanaf de Sleutelbrug tot aan het kruispunt met de Korte Lane.
  • In de verbinding tussen de Neststraat en de Speelmansrei is er verkeer toegelaten in beide rijrichtingen met voorrang van doorgang. Het éénrichtingsverkeer wordt er opgeheven.

 

Meer info over dit verkeersverloop?

Passende verkeersborden zullen de nieuwe verkeerssituatie duidelijk maken.

Vragen? Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge – 050 44 88 44 – vragen naar Verkeerdienst

 

’t Nieuwe Zand: een nieuwe mobiliteit

Tegen de zomer volgt er nog een brochure waarin we alle verkeersmaatregelen naar aanleiding van de heraanleg van ’t Zand zullen voorstellen.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular