Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

09-04-2018 (12:07)

Renovatiewerken Dampoortbrug I

 

Vanaf maandag 9 april 2018 tot en met eind juni 2018 zal de Dampoortbrug I over het kanaal Gent-Oostende onderbroken zijn voor het wegverkeer. Tijdens deze periode voert waterwegbeheerde De Vlaamse Waterweg nv grondige renovatiewerken uit aan de brug en de brugkelder Het plaatselijk verkeer kan oversteken via de Dampoortbrug II, het doorgaand verkeer kan blijven passeren via de R30.

 

Renovatie van de brug en brugkelder

De Vlaamse Waterweg nv start op maandag 9 april 2018 met de renovatie van de Dampoortbrug I en de bijbehorende brugkelder aan de R30. In de brugkelder zit het mechanisme van de brug, dat ervoor zorgt dat de brug opgehaald en neergelaten kan worden. De betonnen dakplaat van de brugkelder en het wegdek van de brug zullen vervangen worden. Daardoor zal de Dampoortbrug I een tijdlang niet toegankelijk zijn voor het verkeer.

 

 Verloop van de werken

Om de mechanische onderdelen van de brug niet te beschadigen tijdens de renovatie, worden ze omwikkeld met een beschermende folie. Daarna zal de aannemer het wegdek en de dakplaat wegnemen en vervangen. De stalen draagstructuur en de leuningen van de brug krijgen een nieuwe verflaag en tot slot worden wegmarkeringen aangebracht.

 

Minder-hindermaatregelen

Fietsers, voetgangers en autobestuurders kunnen tijdens de werken oversteken via de Dampoortbrug II. Het doorgaand verkeer kan via de R30 blijven passeren. In elke richting blijven twee rijstroken een een fietspad beschikbaar. Om dit mogelijk te maken, wordt de baan plaatselijk versmald en komt er een snelheidsbeperking van 50 km/uur.

 

Om het verkeer van en naar het Brugse stadscentrum zo snel mogelijk weer normaal te laten circuleren, zal de aannemer doorwerken tijdens de weekenden. Aangezien de brug tijdens de werken niet kan worden bediend, zal de brug vastgezet worden op haar hoogste stand om het scheepvaartverkeer ongehinderd doorgang te geven.

 

Meer informatie

Indien je nog vragen hebt over de renovatiewerken aan de Dampoortbrug I en de brugkelder, kan je contact opnemen via:

 


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular