Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

26-10-2018 (16:12)

Heraanleg verkeerseilanden Blankenbergse Steenweg

 

Infrabel gaf aannemer Besix uit Zwijnaarde opdracht voor de heraanleg van de verkeerseilanden die verwijderd werden voor het inrijden van de nieuwe spoorwegbrug in de Blankenbergse Steenweg. Ook de rijbaan wordt opnieuw aangelegd en een deel van de Blankenbergse Dijk krijgt een nieuwe toplaag in asfalt.

 

Het werk gebeurt in twee fasen:

 

  • Fase 1 : aanleg eiland 2, 3, 4 van 12 tot 23 november en heraanleg deel Blankenbergse Dijk op 18 en 19 november.
  • Fase 2 : aanleg eiland 1 van 26 tot 30 november.

Onvoorziene omstandigheden zoals het werkschema van de aannemer of het weer, kunnen ervoor zorgen dat de aannemer de werkzaamheden niet op de vermelde tijdstippen kan starten of beŽindigen.

 

Verkeer

 

  • Fase 1 : de Blankenbergse Steenweg wordt tussen de Sint-Pietersmolenstraat en de Sint-Pieterskerklaan afgesloten voor autoverkeer, dat in beide richtingen wordt omgeleid via Sint-Pietersmolenstraat en Sint-Pieterskerklaan (plaatselijk verkeer) en via Oostendse Steenweg en Expresweg. Bewoners kunnen rijden tot aan de werf. Fietsers en voetgangers kunnen door.
  • Fase 2 : het verkeer kan in beide richtingen door via een aangegeven asverschuiving op de weg. Het verkeer uit de richting Brugge kan niet afslaan naar de Sint-Pietersmolenstraat. Het verkeer uit de Sint-Pietersmolenstraat kan niet afslaan richting Blankenberge. Fietsers en voetgangers kunnen door.

Waar de aannemer werkt, geldt parkeerverbod.

 

De Lijn

De haltes Tempelhof (richtingBlankenberge) en Sint-Pieterskerk (beide richtingen) worden niet bediend. Er zijn geen vervanghaltes.

 

Huisvuilophaling

De ophaalwagen kan mogelijk niet rijden of keren in de nabijheid van de werf. Plaats in dat geval uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

 

Garages niet bereikbaar?

Het is mogelijk dat uw oprit of garage tijdens de werkzaamheden (tijdelijk) niet bereikbaar is. Plaats uw wagen tijdig ergens anders.

 

Meer info

Politie, 050 44 88 65, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular