Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

01-03-2019 (09:25)

Aanleggen afslagstrook met verkeerslichten Transportzone Zeebrugge

 

Nadat vorig jaar de uitrit (Kraakstraat) van de transportzone verkeersveiliger werd gemaakt, is binnenkort de inrit (Karveelstraat) aan de beurt. Het Agentschap Wegen en Verkeer richt op de N31 ter hoogte van de Karveelstraat een bijkomend kruispunt in, met verkeerslichten en een aparte afslagstrook voor het verkeer vanuit Zeebrugge. Het gaat om zogenaamde slimme verkeerslichten, die het doorgaand verkeer op de N31 niet onnodig zullen tegenhouden en enkel dan zullen reageren wanneer er een aanbod is van wagens die willen afslaan. Om plaats te maken voor de afslagstrook zal het bestaande fietspad richting Brugge enkele meters naar rechts verschuiven. Het fietspad zal aansluiten op het fietspad dat onlangs werd aangelegd vanaf de Isabellalaan. Ernaast komt een nieuw trottoir in dolomietverharding.

 

De werkzaamheden zullen duren van 4 maart tot 17 mei 2019 (tenzij onvoorziene omstandigheden). Aannemer is Tibergyn nv uit Gullegem. Opdrachtgever is het Vlaams Gewest (Agentschap Wegen en Verkeer).

 

Tijdens de duur van de werkzaamheden wordt het verkeer in de richting van Brugge op 1 rijvak gebracht. Vanuit beide richtingen op de N31 kan niet meer afgeslaan worden naar de Karveelstraat. De transportzone inrijden kan enkel nog via de Kraakstraat. In het stukje Kraakstraat tussen de N31 en de Koggenstraat wordt tijdelijk dubbele rijrichting toegelaten.


Meer info? Politie, 050 44 88 64, pz.brugge.verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu

Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be rubriek Leven & Mobiliteit-> Wegwerkzaamheden


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular