Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

27-09-2019 (15:09)

Heraanleg Bosdreef

 

De aannemer, RTS Infra bvba uit Zedelgem, start dinsdag 1 oktober a.s. met de laatste fase van de heraanleg van de Lange Molenstraat - Bosdreef. Hij werkt dan in de Bosdreef, vanaf huisnummer 28 tot 50 en vanaf nummer 29 tot 47. Hij hoopt deze fase af te ronden eind november a.s. Na de opbraak vinden de rioleringswerken plaats, gevolgd door de heraanleg.

 

Maatregelen voor het verkeer

De Bosdreef is ter hoogte van de voormelde huisnummers voor het verkeer onderbroken. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk tot aan de werf. Er geldt parkeerverbod waar de aannemer werkt. Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, behouden doorgang.

 

Garages niet bereikbaar

De oprit of garage, gelegen in de werfzone van de derde fase, is niet bereikbaar. Plaats de wagen tijdig ergens anders.

 

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Onvoorziene omstandigheden, zoals het werkschema van de aannemer of weersomstandigheden, kunnen ervoor zorgen dat de aannemer de werkzaamheden niet op de hierboven vermelde tijdstippen kan aanvangen of beŽindigen.

 

Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden

De ophaalwagen van het huisvuil kan niet in de werfzone rijden. Plaats uw vuilniszakken buiten de werfzone, op de dichtstbijzijnde straathoek/plaats waar de ophaaldienst langskomt.

 

Meer informatie over de werkzaamheden?

Neem contact op met Openbaar Domein, Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge - 050 44 85 85 - wegendienst@brugge.be

Deze dienst is open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Een overzicht van alle wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be (rubriek Leven & Mobiliteit > Mobiliteit & Verkeer -> Wegwerkzaamheden) en op www.bruggebereikbaar.be.

 

Compensatie voor handelaars

Bij het plannen van werkzaamheden op het openbaar domein proberen we de hinder voor handelaars zoveel mogelijk te beperken. Toch is hinder in bepaalde periodes soms onvermijdelijk.

Als de werkzaamheden de toegang tot uw vestiging ernstig bemoeilijken, kunt u onder bepaalde voorwaarden een hinderpremie krijgen van de Vlaamse overheid. De hinderpremie is er voor kleine ondernemingen en richt zich op winkeliers, horeca en diensten waarbij ter plaatse een persoonlijk en direct klantencontact is.

De Vlaamse overheid bepaalt zelf welke handelaars aan de voorwaarden voldoen. Als u in aanmerking komt, krijgt u voor de start van de werkzaamheden een brief van deze overheid. Met deze brief vraagt u een hinderpremie of een sluitingspremie (hinderpremie B) aan via www.vlaio.be/hinderpremie. Doe dit binnen 60 dagen na de datum van de brief en voor de geplande einddatum van de werkzaamheden. U kunt de sluitingspremie op zijn vroegst op de startdatum van de werkzaamheden en uiterlijk op de startdatum van een sluitingsperiode aanvragen.

Voor meer info, neemt u contact op met de Vlaamse Overheid, Agentschap Innoveren en Ondernemen

Of bekijk het videofilmpje op Youtube: https://youtu.be/C7z9YHTbRSo

 

Omschrijving heraanleg Bosdreef

Er is een heraanleg voorzien van de volledige Bosdreef met vernieuwing van de riolering.

rijweg

 • een nieuwe rijweg in asfalt
 • breedte: 3,80 meter (tussen de nummers 29 en de Gistelse Steenweg wordt de rijweg verbreed naar 4,85 meter om kruisend verkeer vlotter te laten verlopen en zonder dat hiervoor bomen worden verwijderd)

trottoir

 • er zijn geen trottoirs voorzien in deze residentiŽle straat
 • aan weerszijden van de rijweg is een zijstrook van 2,50 meter breed voorzien bestaande uit opritten, groenzones en zones met grasbetontegels waarop mag geparkeerd worden
 • de toegang naar de opritten is voorzien in grijze betonstraatstenen

groen

 • de bestaande bomen worden behouden
 • er is geen nieuwe aanplant voorzien in de verbindingsstraten vanaf de Lange Molenstraat omdat de gazonstroken te smal zijn waardoor de bomen niet volwaardig kunnen uitgroeien.
 • de gazonstroken worden opnieuw ingezaaid
 • de aanplantingen vinden plaats nŗ de heraanleg en tijdens het plantseizoen

fietsers

 • de fietsdoorsteek, naast huisnummer 1 en 3 Bosdreef, naar de Gistelse Steenweg wordt in rode asfalt uitgevoerd

parkeren

 • parkeren gebeurt op de zijstroken op de zones met grasbetontegels

 

riolering

 • er komt een nieuwe riolering (een gescheiden stelsel, namelijk een afzonderlijke regenwaterriool en vuilwaterriool)

 

verkeer

 • na de inspraakvergadering werd het verkeersverloop in de Bosdreef aangepast. Bedoeling van het nieuwe verkeersverloop is om een aantal gevaarlijke oversteekbewegingen aan de Gistelse Steenweg te minderen om zo de veiligheid te bevorderen. De Bosdreef is op bepaalde plaatsen ook zeer smal om kruisend verkeer toe te laten. Omschrijving verkeerscirculatie:
  • de Bosdreef tussen nummer 1 en 15 is doodlopend voor het gemotoriseerd verkeer maar heeft een fietsverbinding naar de Gistelse Steenweg. In dit gedeelte mag het autoverkeer in beide rijrichtingen rijden. Er kan dus in dit gedeelte geen autoverkeer van de Gistelse Steenweg rechtstreeks de Bosdreef inrijden (of uitrijden).
  • de Bosdreef tussen de huisnummers 29 en 50 behoudt tweerichtingsverkeer en de aansluiting op de Gistelse Steenweg voor het autoverkeer
  • de Bosdreef kan men inrijden tussen de Lange Molenstraat 18 en 20 (eenrichtingsverkeer)
  • de Bosdreef kan men verlaten naar de Lange Molenstraat, tussen de nummers 30 en 32 27 (uitrijdend ťťnrichtingsverkeer)
  • de rijweg van de Bosdreef tussen de nummers 29 en Gistelse Steenweg wordt verbreed naar 4,85 meter om kruisend verkeer vlotter te laten verlopen en zonder dat hiervoor bomen moeten verwijderd worden.

Hier geven wij de rijrichtingen weer op plan.

 

Plan

U kan het plan van deze heraanleg bekijken:

 • www.brugge.be/plannen> Sint-Andries > Lange Molenstraat en Bosdreef
 • Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge
  (050 44 80 00) Ė open maandag en dinsdag van 8.30 tot 17.00 uur, woensdag van 8.30 tot 20.00 uur, donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur, zondag gesloten.
 • Gemeenteafdeling Sint-Andries, Gistelse Steenweg 524, 8200 Brugge - t 050 72 70 40
  open van ma. tot vr. 8.30 - 12.30 uur; di. 14 uur - 18 uur; wo. 14 uur - 16 uur; za. 9 uur - 11.45 uur - bevolking.sint-andries@brugge.be

 

 

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen

Bij problemen op het vlak van bereikbaarheid neemt u contact op met de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge, t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be.


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular