Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nieuwsbericht

29-11-2019 (17:58)

Graaf- en leidingswerken hoogspanningscabine Coupure

 

Op dinsdag 3 december start Versluys Jurgen BVBA uit Brugge in opdracht van Fluvius met het graven van putten om leidingwerken te kunnen doen, met als uiteindelijk doel het wegnemen van een hoogspanningscabine ter hoogte van Coupure 5. Hiervoor worden graaf- en leidingwerken gedaan in de Predikherenrei, Coupure en Witteleertouwersstraat. Het einde van de werkzaamheden is voorzien tegen 20 december.

 

Timing

De werkzaamheden worden uitgevoerd in 4 fasen:

 

 • Fase 1: Hoek Predikherenstraat / Coupure
 • Fase 2: Witteleertouwersstraat 9
 • Fase 3: Witteleertouwersstraat 15
 • Fase 4: Coupure 5

 

Hinder

 

 • Fase 1: Werken op de hoek Predikherenstraat / Coupure. De monding van de Coupure zal volledig worden onderbroken. De Predikherenstraat zal mogelijks worden onderbroken indien het niet anders mogelijk blijkt. In de Predikherenstraat zullen fietsers en voetgangers wel gewoon langs kunnen.
  Omleiding:
  • In het geval van een wegversmalling: geen omleiding.
  • In het geval van een wegonderbreking: omleiding via Freren Fonteinstraat -> Minderbroedersstraat -> Schaarstraat -> Predikherenrei -> Kazernevest -> Langestraat -> Predikherenstraat.
 • Fase 2: Witteleertouwersstraat 9. Op het moment dat het bouwafval moet worden opgeladen zal er een onderbreking zijn van ongeveer 2 uur. Tijdens het graven van de put zelf kan het verkeer gewoon langs. Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs.
  Mogelijkse omleiding indien noodzakelijk: via Freren Fonteinstraat -> Minderbroedersstraat -> Schaarstraat -> Witteleertouwersstraat.
 • Fase 3: Witteleertouwersstraat 15. Op het moment dat het bouwafval moet worden opgeladen zal er een onderbreking zijn van ongeveer 2 uur. Tijdens het graven van de put zelf kan het verkeer gewoon langs. Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs.
  Mogelijkse omleiding indien noodzakelijk: via Freren Fonteinstraat -> Minderbroedersstraat -> Schaarstraat -> Witteleertouwersstraat.
 • Fase 4: Coupure 5: Geen voertuigenverkeer mogelijk vanaf nr. 29 tot nr. 1 gezien een vrachtwagen de doorgang zal blokkeren. Fietsers en voetgangers kunnen ofwel langs, of zullen mogelijks moeten omlopen via schaarstraat -> Predikherenrei.

 

Voetgangers en fietsers hebben normaal gezien steeds doorgang.

 

De Lijn

De bussen van de lijn volgen door deze werkzaamheden een aangepaste route. De bussen voor lijnen 6, 16 en 88 volgen de aangegeven omleiding via Freren Fonteinstraat -> Minderbroedersstraat -> Schaarstraat -> Coupure. De halte Coupure wordt niet bediend tijdens de duur van de werken.

  

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Onvoorziene omstandigheden, zoals het werkschema van de aannemer of weersomstandigheden, kunnen ervoor zorgen dat de aannemer de werkzaamheden niet op de hierboven vermelde tijdstippen kan aanvangen of beŽindigen.

  

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen

Bij problemen op het vlak van bereikbaarheid neemt u contact op met de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge - t 050 44 88 65 - f 050 44 88 69 Ė pz.brugge.verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu


Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular