Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

RSS-feeds

Wat is RSS?

RSS staat voor Really Simple Syndication. Met RSS kunt u ervoor zorgen dat telkens als bruggebereikbaar.be een artikel toevoegt aan de site, u een automatische waarschuwing krijgt.

Wat hebt u nodig om de berichten te lezen?

Om het stuk te kunnen bekijken, heeft u een RSS-reader nodig. Met deze RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen.

Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet u betalen. Een gratis RSS-reader is bijvoorbeeld Feedreader. U kunt dit programma downloaden van de website www.feedreader.com. Een andere gratis reader is SharpReader, te vinden op www.sharpreader.net.
Voor een gebruiksvriendelijke online RSS-reader kunt u terecht bij www.onlinerss.nl

Nadat u het programma heeft gedownload en geÔnstalleerd, kunt u een nieuwe RSS-feed toevoegen via "File, New, New Feed". In het venster dat vervolgens verschijnt, vult u de url van de RSS-feed in en klikt u op 'Next'. Vervolgens kunt u een naam voor de feed aangeven. Klikt u vervolgens op Finish, dan wordt de RSS-feed toegevoegd aan uw RSS-reader. De RSS-feeds kunt u vaak herkennen aan een RSS/XML logo. Op deze site vindt u dat in de bovenbalk rechts.

Waarom is RSS handig?

RSS kan u veel werk uit handen nemen. Als u bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt met ieder hun eigen informatie, dan moet u al deze sites afzonderlijk bezoeken. U moet de site opzoeken, kijken of er nieuws voor u is en vervolgens doorgaan naar de volgende site. Met RSS krijgt u telkens als er iets nieuws van uw gading wordt geplaatst een melding. Zelf zoeken is (bijna) niet meer nodig.

Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular