Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Buiten Boeverievest gedeeltelijk afgesloten

Het viaduct onder het spoor aan de Boeveriepoort is sedert de ochtend van 15 juli na 3,5 maand onderbreking in functie van de aanleg van een voetgangers- en fietserstunnel, weer opengesteld voor het autoverkeer. Fietsers en voetgangers die door het viaduct willen, dienen nu de overkant van de Koning Albert I-laan te gebruiken, die ligt aan de kant van het station. Zware betonblokken scheiden op de toekomstige busbaan de fiets- en voetgangerszone van de rijweg af om de veiligheid van de zwakke weggebruikers te verzekeren.

 

Niettemin bestaat het risico dat mensen komende vanop het wandelpad tussen de twee vestinggrachten (Buiten Boeverievest) of uit de Hendrik Consciencelaan ter hoogte van de Koning Albert I-laan denken rechts te kunnen inslaan om onder het viaduct te gaan of te rijden of denken de rijweg te kunnen oversteken (ook al moeten ze dan over de betonblokken zien te geraken). Om te verhinderen dat dit zou kunnen gebeuren, zijn uit veiligheidsoverwegingen een aantal fysieke maatregelen genomen:

 

  • Op het pad tussen de 2 grachten, is ter hoogte van het laatste huis op de Buiten Boeverievest (zowat halverwege de vestingen tussen de Smedenpoort en de Koning Albert I-laan) het wandelpad versperd met betonblokken. Een verkeersbord geeft er aan dat alle verkeer er vanaf daar tot aan de Koning Albert I-laan verboden is;
  • Aan het kruispunt met de Boeveriestraat en de Hendrik Consciencelaan zijn hekkens en betonblokken gezet, die het onmogelijk maken om aan de Koning Albert I-laan te geraken.

 

Wie van de Smedenpoort of van de Boeveriestraat komt en richting station of Sint-Michiels wil, moet de fietsers- en voetgangerstunnel gebruiken die naar de overkant van de Koning Albert I-laan leidt en verdeop aansluit op de fiets- en voetgangerszone onder het viaduct.

Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular