Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Eindejaarsmobiliteitsplan 2017

Shoppingdagen

Vanaf begin december is het weer shoppen troef in onze stad! Stad Brugge, De Lijn en de Brugse handelaars slaan dan opnieuw de handen in elkaar om, dankzij een efficiŽnt Eindejaarsmobiliteitsplan, het autoverkeer uit het centrum weg te houden. Tijdens de Shoppingdagen, op 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23 en 30 december en 6 en 7 januari, zijn de drukste winkelstraten tussen 13 en 18 uur voorbehouden voor voetgangers. De Zuidzandstraat, de Steenstraat, de Geldmuntstraat, de Noordzandstraat, de Markt en de doorsteek naar de Eiermarkt worden dan verkeersvrij gemaakt om het eindejaarsshoppen extra aangenaam te maken.

 

Verkeersmaatregelen

Tijdens de Shoppingdagen wordt er geen gemotoriseerd verkeer toegelaten in de Zuidzandstraat, de Steenstraat, de Geldmuntstraat, de Noordzandstraat, de Markt en de doorsteek naar de Eiermarkt. Enkel bestuurders in het bezit van een geldig doorlaatbewijs voor de autoluwe winkelstraten, een Europese kaart voor mensen met een beperking, een parkeerkaart voor zorgverstrekkers, een geldig abonnement en gepersonaliseerde brief van InterParking voor Parking Zilverpand of een hotelvoucher met vertrek- of aankomstdatum op een Shoppingdag mogen die dagen stapvoets rijden in de Zuidzandstraat. De centrumparkings Zilverpand en Biekorf zijn die dagen niet bereikbaar voor bezoekers, de andere ondergrondse parkings wel. De parkings Zilverpand en Biekorf blijven echter wel bereikbaar voor abonnementhouders. Voor taxiís tenslotte wordt een tijdelijke standplaats voorzien op de laad- en loszone in de Wollestraat. Taxiís hebben geen toegang tot de autoluwe winkelstraten.

 

Extra bussen en parkings

De Lijn zorgt opnieuw voor gratis openbaar vervoer op het volledige stadsnet tijdens de Shoppingdagen. De stadsbussen rijden volgens de reguliere dienstregeling. Bepaalde bussen van De Lijn volgen tussen 12.30 en 19.00 uur een alternatief parcours in het centrum. De bediening van de halte Markt valt namelijk weg. De dichtstbijzijnde haltes zijn Stadsschouwburg en de tijdelijke haltes aan het Guido Gezelleplein en aan de Dijver. Tussen 12.30 en 19.00 uur worden ook extra bussen en busritten op lijnen ingelegd. Om een vlotte verbinding tussen de P&R- en Randparkings en het centrum te garanderen worden extra pendelbussen voorzien. Er wordt ook een extra pendeldienst georganiseerd van en naar de P&R-parking Steenbrugge. De parkings van Vives en het AZ Sint-Jan worden voor de gelegenheid trouwens ingericht als bijkomende P&R- parking. Er worden ook extra ritten op de voorstadslijnen ingelegd. Het betreft de voorstadslijnen van en naar Jabbeke, Loppem, Zedelgem, Oostkamp, Sijsele en Beernem.

 

Oudejaarsavond

Beleef de overgang naar 2018 zonder zorgen! Op 31 december en 1 januari zorgt De Lijn voor speciale feestbussen en reis je op grondgebied Brugge gratis van 8 uur ís morgens op oudejaar tot 7 uur ís ochtends op nieuwjaar.

 

Campagne

Vanaf begin december zal een promoteam van De Lijn een pocketfolder verdelen in de Brugse winkelstraten en aan het Station. Daarin staat informatie over de bediening tijdens de Shoppingdagen en de feestbussen op Oudejaarsavond. De folder vind je ook in de Brugse cultuurcentra, bij In&Uit Brugge, in het Huis van de Bruggeling, bij de handelaars en deze BiS. Daarnaast zal je de campagnes ongetwijfeld ook in het Brugse straatbeeld zien opduiken. Vanaf eind november prijkt de kerstcampagne immers op de achterkant van de bussen en vanaf half december de oudejaarscampagne. Verder verschijnen er diverse advertenties in lokale kranten en magazines en komt er een bekendmaking via de Facebookpagina van De Lijn en Stad Brugge. Er zal ook een spotje te zien zijn op Focus/WTV en er wordt ook een spotje vertoond in de bioskopen van Brugge.

 

Voor alle info kan je ook een kijkje nemen op www.delijn.be of kan je terecht bij De Lijninfo op 070/220.200.

 

Brief aan alle bewoners van de binnenstad

Brief aan alle abonnementhouders parking Zilverpand

Brief aan de logiesverstrekkende sector

Brief aan de taxibedrijven

Brief aan de handelaars

Toeristische info

Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular