Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

21/03 -22/03 - Driedaagse Brugge - De Panne

Op 21 maart en 22 maart 2018 wordt op de Brugse markt het officieuze startschot gegeven voor de wielerwedstrijden van de ‘Driedaagse Brugge - De Panne’ .

 

De rit ‘Heren Elite Europe Tour’ start op de Markt op woensdag 21 maart om 11.30 u en de rit ‘Dames Elite World Tour’ op donderdag 22 maart om 12.50 u.

 

Om alles vlot te laten verlopen zijn een aantal maatregelen nodig.  Hierna een opsomming.

 

Beursplein

Het rennersdorp wordt opgebouwd op de parking en de geasfalteerde zone op het Beursplein. De site zelf en de straten rond het Beursplein worden op beide dagen parkeer- en verkeersvrij gemaakt vanaf 8 u tot na het vertrek van de voertuigen van de rennersploegen.

 

De zone Beursplein -> Hauwerstraat -> ’t Zand -> Zuidzandstraat -> Steenstraat -> Markt en terug wordt gebruikt voor de opwarming van de renners.

Deze as wordt parkeervrij gemaakt vanaf 8 u op woensdag en vanaf 09.30 u op donderdag en verkeersvrij gemaakt vanaf 9.30 u op woensdag en vanaf 11.00 u op donderdag.

 

Markt

De officieuze start van de ‘Driedaagse Brugge – De Panne’ wordt gegeven op de Markt om 11.30 u op woensdag en om 12.50 u op donderdag.

Voor het voormalig postgebouw wordt hiervoor een startportiek (boog) opgebouwd.

 

De Markt (met uitzondering van de doorgang Steenstraat -> Markt -> Wollestraat) wordt verkeersvrij gemaakt op woensdag vanaf 8 u en op donderdag vanaf 10 u.

 

Het eigenlijke parcours wordt verkeersvrij gemaakt in functie van de positie van de renners. Voor de binnenstad wordt dit 15 min voor de start.  De Brugse politie escorteert de renners op Brugs grondgebied.

 

Volgende straten in de binnenstad worden parkeervrij gemaakt :

-  Zuidzandstraat – Steenstraat vanaf 8 u op woensdag en vanaf 9.30 u op donderdag.

-  Wollestraat – Dijver – Gruuthusestraat – Guido Gezelleplein – Mariastraat – Katelijnestraat vanaf 9.30 u op woensdag en vanaf 11 u op donderdag.

 

Op een aantal plaatsen onder ander ter hoogte van de Dweersstraat, de Sint-Salvatorskathedraal, het Simon Stevinplein, de Markt en de Breidelstraat zijn er bemande oversteekplaatsen voorzien.

 

De nodige wettelijke verkeerssignalisatie wordt aangebracht.

 

Weetjes

 

  • de openbare markt wordt op woensdag 21 maart gehouden op de Burg.
  • de koetsen en de busjes van Citytours volgen een aangepaste regeling.
  • de taxi’s houden zich aan de verkeersregeling die ook voor de gewone voertuigen geldt.

Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular