Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

27-28/03 - Driedaagse Brugge - De Panne

Op 27 maart en 28 maart 2019 wordt op de Brugse Markt het officieuze startschot gegeven voor de wielerwedstrijden van de ‘Driedaagse Brugge - De Panne’.

 

De rit ‘Heren Elite World Tour’ start op de Markt op woensdag 27 maart om 11.15 u en de rit ‘Dames Elite World Tour’ op donderdag 28 maart om 13.00 u.

 

Om alles vlot te laten verlopen zijn een aantal maatregelen nodig. Hierna een opsomming:

 

‘t Zand

Het rennersdorp wordt opgebouwd op het vernieuwde ‘t Zand. De site zelf en de straten rond het ‘t Zand worden op beide dagen parkeer- en verkeersvrij gemaakt vanaf 09.00 u op woensdag 27 maart en vanaf 11.00 u op donderdag 28 maart tot na het vertrek van de voertuigen van de rennersploegen.

 

De zone ‘t Zand -> Zuidzandstraat -> Steenstraat -> Markt en terug wordt gebruikt voor de opwarming van de renners.

Deze as wordt verkeersvrij gemaakt vanaf 9.00 u op woensdag en vanaf 11.00 u op donderdag en parkeervrij gemaakt vanaf 08.30 u op woensdag en vanaf 10.30 u op donderdag.

Markt

De officieuze start van de ‘Driedaagse Brugge – De Panne’ wordt gegeven op de Markt om 11.15 u op woensdag en om 13.00 u op donderdag.

 

De Markt (met uitzondering van de doorgang Steenstraat -> Markt -> Wollestraat) wordt hiervoor verkeersvrij gemaakt op woensdag vanaf 8.00 u en op donderdag vanaf 10.00 u.

Leveringen voor de horeca/handelszaken zijn niet meer mogelijk van zodra de straten verkeersvrij zijn. Mogen wij u vragen om uw leveranciers hier tijdig van op de hoogte te brengen.

 

Het eigenlijke parcours wordt verkeersvrij gemaakt in functie van de positie van de renners. Voor de binnenstad is dit 15 min voor de start.   

 

Volgende straten in de binnenstad worden parkeervrij gemaakt:

  • Zuidzandstraat – Steenstraat vanaf 8.30 u op woensdag en vanaf 10.30 u op donderdag.
  • Wollestraat – Dijver – Gruuthusestraat – Guido Gezelleplein – Mariastraat – Katelijnestraat vanaf 9.30 u op woensdag en vanaf 11.30 u op donderdag.

 

Op een aantal plaatsen onder ander ter hoogte van de Dweersstraat, de Sint-Salvatorskathedraal, het Simon Stevinplein, de Markt en de Breidelstraat zijn er bemande oversteekplaatsen voorzien.

 

De Brugse politie escorteert de renners op Brugs grondgebied.

 

De nodige wettelijke verkeerssignalisatie wordt aangebracht.

 

Weetjes

  • de openbare markt wordt op woensdag 27 maart gehouden op de Burg.
  • de koetsen en de busjes van Citytours volgen een aangepaste regeling.
  • de taxi’s houden zich aan de verkeersregeling die ook voor de gewone voertuigen geldt.

 

Indien nodig kan u de Politie contacteren op het nummer: 050 44 89 01 (tijdens kantooruren) of het algemeen nummer 050 44 88 44.

Tijdelijke Politieverordening

 

Alle informatie vindt u ook op onze website www.agdriedaagse.be

Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular