Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

08/12 - Midwinterfeest Balstraat

Op zondag 8 december a.s. brengt het Midwinterfeest voor de 18de maal een warme kerstsfeer naar de Sint-Annawijk. De festiviteiten vinden plaats in de verkeersvrij gemaakte Balstraat, het museum, het Kantcentrum en het Adornesdomein.

 

De activiteiten zijn gratis toegankelijk. In de straat wordt naar jaarlijkse gewoonte een kerstmarkt opgesteld. In de kraampjes wisselen ambachtelijke snuisterijen, lekkere hapjes en drank elkaar af. Ideaal voor wie nog een geschenkje zoekt dat met veel kennis en liefde gemaakt werd. Traditionele kerstgezangen maken de sfeer compleet.

Opwarmen kan in het Volkskundemuseum, met in de tuin een gezellige winterbar. Doorheen het museum ontmoet u vertellers die u meevoeren naar het Brugge van weleer. U kunt ook een traditionele speculaasbakker aan het werk zien. Gezinnen kunnen aan de slag aan de grote knutseltafel.

Aan de overzijde van de straat zet het Kantcentrum zijn deuren wagenwijd open met een expo, demonstraties, workshops en een echt West-Vlaams wagenspel.

Een authentieke kerstsfeer vindt u terug op het Adornesdomein waar de kerstperiode sfeervol ingezet wordt met kerstliederen op de binnenkoer.

 

Naar aanleiding van deze festiviteiten, en in samenspraak met de Politie, is de Balstraat op 8 december van 7.00 tot 21.00 uur verkeersvrij en geldt er parkeerverbod. Dit parkeerverbod duurt tot maandag 9 december 12.00 uur zodat de straat schoongeveegd kan worden. In de Rolweg worden tegenover het museum enkele parkeerplaatsen vrijgehouden voor mobiele fietsenstallingen. Wij danken u voor uw begrip.

 

Wij hopen van harte dat u, als buurtbewoner, niets van deze festiviteiten wil missen en verwelkomen u dan ook graag op 8 december.

Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular