Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Drie ingrepen omgeving Beurssite

We informeren u graag over drie ingrepen in het kader van de realisatie van het nieuwe beurs- en congresgebouw n de gevolgen hiervan voor u als buurtbewoner:

 

 • op woensdag 22 januari stort de aannemer beton in de bouwput. In de week van 17 februari wordt het beton gepolierd. Bij beide ingrepen zijn geen wegonderbrekingen nodig;
 • vanaf 27 januari tot en met 27 februari staat de vernieuwing van de nutsleidingen in de Sint-Maartensbilk ingepland. Hierbij zal de Sint-Maartensbilk onderbroken zijn tussen de Zwijnstraat en de Kegelschoolstraat (kruispunt inbegrepen);
 • op dinsdag 11 en woensdag 12 februari wordt een tweede torenkraan geplaatst op de werf. Hierbij wordt de Hauwerstraat onderbroken tussen de Maagdenstraat en de Zwijnstraat.

 

aanvoeren beton en polieren

aard ingreep en timing

De aanvoer van het beton neemt n dag in beslag en gebeurt rechtstreeks in de bouwput zelf op woensdag 22 januari vanaf 7.30 uur. In de week van 17 februari vindt het polierwerk plaats. Dit kan nachtwerk en enige geluidshinder met zich meebrengen. De uitvoering is voorzien op de voormelde data, behoudens onvoorziene omstandigheden n op voorwaarde dat het niet regent.

 

verkeersmaatregelen

Zoals in eerdere berichtgeving aangekondigd is het niet noodzakelijk om de Zwijnstraat voor deze ingrepen te onderbreken. Het verkeer ondervindt geen hinder.

vernieuwen nutsleidingen

aard ingreep en timing

Vanaf 27 januari tot en met 27 februari worden de nutsleidingen in de Sint-Maartensbilk, tussen de Zwijnstraat en de Kegelschoolstraat, vernieuwd in opdracht van Fluvius. Hierbij worden zowel delen van het trottoir als van de rijweg opengebroken.

 

verkeersmaatregelen

 

 • De Sint-Maartensbilk, zal tussen de Zwijnstraat en de Kegelschoolstraat, volledig voor het verkeer onderbroken zijn. Het kruispunt met de Kegelschoolstraat zal ook onderbroken zijn. Fietsers en voetgangers behouden er wel doorgang.
 • De Kegelschoolstraat (inclusief de garages in de straat) zal enkel bereikbaar zijn vanuit de Smedenstraat maar er wordt in de Kegelschoolstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer ingevoerd.
 • Het verkeer in de omgeving van het Beursplein zal door de onderbreking van de Kegelschoolstraat enkel naar de Smedenstraat kunnen rijden via de Maagdenstraat. Ook in de Maagdenstraat, tussen de Smedenstraat en Sint-Maartensbilk, wordt tijdelijk de rijrichting omgekeerd.
 • De garages gelegen in Sint-Maartensbilk, tussen de Zwijnstraat en de Kegelschoolstraat, zijn tijdelijk niet bruikbaar. We raden dus aan om uw voertuig buiten de werfzone te parkeren.
  Kunt u door de werkzaamheden uw garage niet bereiken? Vraag dan een gratis tijdelijke parkeervergunning aan in de Parkeerwinkel in het Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge, t 050 44 80 00). De Parkeerwinkel is open maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, op woensdag van 8.30 tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur.
 • De garages gelegen in de Zwijnstraat kunnen hun straat verlaten via de Hauwerstraat waarbij in deze straat tijdelijk tweerichtingsverkeer wordt ingevoerd.
 • In de Sint-Maartensbilk, tussen de Maagdenstraat en de Kegelschoolstraat, is tweerichtingsverkeer toegelaten.

 

aanbrengen tweede torenkraan

aard ingreep en timing

Op dinsdag 11 en woensdag 12 februari wordt een tweede torenkraan in de bouwput aangebracht, aan de kant van de Hauwerstraat. De opbouw van de kraan gebeurt op 11 februari vanaf 6.00 uur s morgens en duurt tot en met 12 februari 18.00 uur (behoudens onvoorziene omstandigheden).

 

verkeersmaatregelen

 

 • De Hauwerstraat wordt tijdens de montage van de kraan volledig onderbroken voor het auto- en fietsverkeer tussen de Maagdenstraat en de Zwijnstraat.
 • Fietsers volgen een omleiding via de Maagdenstraat, Klokstraat en Boeveriestraat naar t Zand.
 • Belangrijk: de garages gelegen in de Hauwerstraat, tussen Maagdenstraat en Zwijnstraat, en in de Zwijnstraat zelf zullen niet bereikbaar zijn. De wagens kunnen immers niet wegrijden via Sint-Maartensbilk door de nutswerken aldaar en niet via de Hauwerstraat door de montage van de torenkraan.
  Hebt u uw wagen op 11 of 12 februari nodig, haal dan tijdig uw wagen uit de Hauwerstraat of uit de Zwijnstraat en dit ten laatste op 11 februari vr 6.00 uur s morgens.
  Vraag gratis een tijdelijke parkeervergunning aan in de Parkeerwinkel in het Huis van de Bruggeling (meer info hierboven).
 • De schoolpoort in de Zwijnstraat blijft bereikbaar voor fietsers en voetgangers maar niet voor autos.

 

algemene info

uitvoeringsdata kunnen wijzigen

Onvoorziene omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de weersomstandigheden, kunnen ervoor zorgen dat de aannemer de werkzaamheden niet op de hierboven vermelde tijdstippen kan aanvangen of beindigen.

verkeers- en bereikbaarheidsproblemen

Neem contact op met de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge - t 050 44 88 65 - pz.brugge.verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu

  

vragen over beurssite en nieuwsbrief beurssite

Stel uw vragen via het contactformulier op: www.brugge.be/contactbeurssite

Schrijf u online in voor de nieuwsbrief over de beurssite via brugge/inschrijven-nieuwsbrief-beurssite

 

Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular