Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Aanbod parkeerplaats tijdens fase 2A Rodenonnenstraat

Op maandag 16 maart gaat fase 2A van de rioleringswerken en heraanleg in de Katelijnestraat (gele zone) van start. Aannemer Willemen Infra nv hoopt deze fase af te ronden tegen eind juli. Tijdens de werkzaamheden is de aansluiting van de Rodenonnenstraat op de Katelijnestraat volledig afgesloten voor het verkeer. Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, behouden doorgang.

 

U ontvangt over de werkzaamheden binnenkort nog een afzonderlijke bewonersbrief. Maar we willen u nu alvast wijzen op de impact van deze fase op het parkeren in de ondergrondse parking in de Rodenonnenstraat.

 

Abonnement parking Katelijnestraat

Door de werkzaamheden in de Katelijnestraat is de ondergrondse parking van de Rodenonnenstraat tijdelijk niet bereikbaar. Als compensatie bieden wij de gebruikers van deze parking een parkeerplaats aan, aan een gunstig tarief, in de ondergrondse Katelijne-parking (Interparking) in de Katelijnestraat. Interparking reserveerde in totaal 50 parkeerplaatsen.

Een abonnement kost 40 euro per maand (in plaats van de gebruikelijke 66 euro per maand). Met dit abonnement kan u van de parking gebruikmaken tijdens de volledige duur van fase 2A van de werkzaamheden in de Katelijnestraat.

 

Abonnement aanvragen

Alle bewoners van de Rodenonnenstraat, van de Katelijnestraat 113 én de gebruikers, die een parkeerplaats gebruiken in de parking in de Rodenonnenstraat, komen in aanmerking voor een abonnement bij Interparking. Per wooneenheid is één abonnement voorzien.

 

Om uw abonnement aan te vragen, wendt u zich tot Interparking (Hoefijzerlaan 12, 8000 Brugge – 050 33 90 30 - cov@interparking.com). Interparking beschikt over een lijst van de bewoners die aanspraak kunnen maken op een abonnement en zal u vragen uw identiteitskaart voor te leggen als bewijs van uw domiciliëring. Huurt u of gebruikt u een parkeerplaats in de ondergrondse parking maar bent u er niet gedomicilieerd, dan moet u een bewijs van huur of gebruik voor te leggen.

 

Aanvragen tijdelijke parkeervergunning

U kunt als bewoner of als gebruiker van de ondergrondse parking in de Rodenonnenstraat ook gratis een tijdelijke parkeervergunning aanvragen in de Parkeerwinkel in het Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge, t 050 44 80 00) waarmee u gratis bovengronds kan parkeren, behalve in de hoofdwinkelstraten zoals Katelijnestraat zelf. Voor meer info: www.brugge.be/parkeren-bewoners.

De Parkeerwinkel is open maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, op woensdag van 8.30 tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur.

 

Meer weten?

 

  • Voor meer info over deze parkeeroplossing kan u terecht bij de stedelijke mobiliteitsdienst in het Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge - t 050 44 80 00.
    Openingsuren: maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, woensdag van 8.30 tot 20.00 uur, vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur. Gesloten op zondag.
    Telefonische permanentie in het Huis van de Bruggeling – t 050 44 80 00 (maandag – vrijdag van 8.30 – 17 uur)
  • Met vragen over de uitvoering van de rioleringswerken en heraanleg kan u terecht bij de minder hinder coördinator Henk Schotte – t 0471 850 051 of bij de dienst openbaar domein (openbaardomein@brugge.be)
  • Meer info over verkeers- en bereikbaarheidsproblemen vindt u bij de unit Verkeersbelemmeringen van de Politie (Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge - t 050 44 88 65 – pz.brugge.verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu)

Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular